|
Στα νέα επεισόδια της εκπομπής, τη σκυτάλη της γαστρονομικής δημιουργίας παίρνει ο καταξιωμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, για να αναδείξει ακόμη περισσότερο τους ελληνικούς διατροφικούς θησαυρούς, με εμπνευσμένες αλλά εύκολες συνταγές, που θα απογειώσουν γευστικά τους τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης.
Μήλα Ζαγοράς Πηλίου, Καλαθάκι Λήμνου, Ροδάκινα Νάουσας, Ξηρά σύκα Ταξιάρχη, Κατσικάκι Ελασσόνας, Σαν Μιχάλη Σύρου και πολλά άλλα αγαπημένα προϊόντα, είναι οι πρωταγωνιστές με ονομασία προέλευσης!
Κάθε Σάββατο και Κυριακή, μαθαίνουμε στην ΕΡΤ2 πώς τα ελληνικά πιστοποιημένα προϊόντα μπορούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να κατακτήσουν το τραπέζι μας.
Οι θησαυροί της ελληνικής φύσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο πιάτο μας!
Δείτε σήμερα:
«Γραβιέρα Κρήτης-Αγουρέλαιο Χαλκιδικής-Φιρίκια Πηλίου»
Eπεισόδιο 26
Με ανεβασμένη διάθεση και εφοδιασμένος με τα εκλεκτότερα Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε της χώρας μας, ο αγαπητός σεφ Μανώλης Παπουτσάκης ετοιμάζει ένα ξεχωριστό γευστικό ταξίδι στο χάρτη της νοστιμιάς.
Ξεκινά την απολαυστική του διαδρομή του φτιάχνοντας μανιτάρια γεμιστά με γραβιέρα Κρήτης σκόρδο και θυμάρι, συνεχίζει με σαλάτα ψητών λαχανικών σχάρας, αγουρέλαιο Χαλκιδικής και ξύσμα εσπεριδοειδών και για το τέλος, ετοιμάζει μια εξωτική σούπα με φακή και φιρίκια Πηλίου.
Στο πλατό να μας ενημερώσει για τη γραβιέρα, έρχεται από την Κρήτη ο πρόεδρος Κτηνοτρόφων Χανίων Μανούσος Σταυριανουδάκης, καθώς επίσης και ο διατροφολόγος Βασίλης Μπελέκος, ο οποίος θα μας μιλήσει για τη διατροφική αξία που έχει το αγουρέλαιο Χαλκιδικής.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Μανώλης Παπουτσάκης
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Καβαδάς
Εκτέλεση παραγωγής: GV Productions
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
https://www.ertflix.gr/
|
|