|
Στα νέα επεισόδια της εκπομπής, τη σκυτάλη της γαστρονομικής δημιουργίας παίρνει ο καταξιωμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, για να αναδείξει ακόμη περισσότερο τους ελληνικούς διατροφικούς θησαυρούς, με εμπνευσμένες αλλά εύκολες συνταγές, που θα απογειώσουν γευστικά τους τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης.
Μήλα Ζαγοράς Πηλίου, Καλαθάκι Λήμνου, Ροδάκινα Νάουσας, Ξηρά σύκα Ταξιάρχη, Κατσικάκι Ελασσόνας, Σαν Μιχάλη Σύρου και πολλά άλλα αγαπημένα προϊόντα, είναι οι πρωταγωνιστές με ονομασία προέλευσης!
Κάθε Σάββατο και Κυριακή, μαθαίνουμε στην ΕΡΤ2 πώς τα ελληνικά πιστοποιημένα προϊόντα μπορούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να κατακτήσουν το τραπέζι μας.
Οι θησαυροί της ελληνικής φύσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο πιάτο μας!
Δείτε σήμερα:
«Ξύγαλο Σητείας, ακτινίδιο Πιερίας, ελαιόλαδο Πρέβεζας»
Eπεισόδιο 17
Με όχημα την έμπνευση και την καλή διάθεση, ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης μπαίνει στην κουζίνα του και μαγειρεύει με τα μοναδικά Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε, εκπληκτικές συνταγές, ντοματίνια γεμιστά με ξύγαλο Σητείας, παξιμάδι και αρωματικά, αλμυρό κέικ λαδιού με ακτινίδιο Πιερίας και φέτα και λαδόπιτες σκορδάτες, με γραβιέρα και ελαιόλαδο Πρέβεζας.
Στην παρέα προστίθεται ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Αντώνης Κουτελιδάκης, για να μας ενημερώσει για το ακτινίδιο Πιερίας, καθώς και η διατροφολόγος Μαλακού Ευαγγελία, για να μας μιλήσει για το ξύγαλο Σητείας.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Μανώλης Παπουτσάκης
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Καβαδάς
Εκτέλεση παραγωγής: GV Productions
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
https://www.ertflix.gr/
|
|