ΤΕΤΑΡΤΗ  24/02/2021
01:15 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Επιστήμες

BIG HISTORY


Έτος παραγωγής: (2013)


Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Από τους δημιουργούς του «The Universe» και του «Life After People», αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ δίνει μία επιστημονική εξήγηση σε ιστορικά γεγονότα, συνδέοντας κάποια εμβληματικά γεγονότα με την καθημερινή μας ζωή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κληρονομιά των Τιτάνων που κουβαλάμε καθημερινά στις τσέπες μας, κάθε φορά που κάνουμε μια τηλεφωνική κλήση από το κινητό μας. Κάθε φορά που κάνουμε μια κλήση, συνδεόμαστε με τη Μεγάλη Έκρηξη όπου δημιουργήθηκε το ταντάλιο, ένα σπάνιο και μυστηριώδες χημικό στοιχείο που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα. Χωρίς ταντάλιο, τα τηλέφωνα θα ήταν 12 φορές μεγαλύτερα!

Άλλα θέματα που προσεγγίζονται αφορούν στον Κώδικα Ζωής, το γνωστό μας DNA, αλλά και σε κάθε είδους κώδικα που αποτελεί την κινητήρια δύναμη των μηχανών της σύγχρονης εποχής, αφορούν στο ασήμι και στον χρυσό και στον τρόπο που επηρεάζουν τη ζωή μας. Αγαθά που θεωρούμε δεδομένα, όπως ο Ήλιος και το Νερό, εξετάζονται και αυτά μέσα από το πρίσμα της επιστήμης για να ανακαλύψουμε πόσο σπουδαίο ρόλο έχουν παίξει στο πέρασμα των αιώνων.


Δείτε σήμερα: «Σουπερνόβα από ασήμι» & «Ο Ήλιος»

«Σουπερνόβα από ασήμι»

Σε μια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας, το δεύτερης κατηγορίας μέταλλο υπήρξε το σημαντικότερο μέταλλο στη Γη. Το ντοκιμαντέρ αυτό αποκαλύπτει πώς η θέση που έχει στο μυαλό μας το ασήμι καθορίστηκε από τη θερμοκρασία που εκλύθηκε από έκρηξη αστέρων και πώς ένα μέταλλο έσωσε τη δημοκρατία, μας έδωσε το δολάριο και είχε μια μυστική δύναμη που ένωσε τον κόσμο.

«Ο Ήλιος»

O Ήλιος είναι άρχων και δημιουργός. Ορίζει την αντίληψή μας για τον χρόνο, ελέγχει την πραγματικότητά μας και ενεργοποιεί τις ζωής μας. Το ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στον κοντινότερο μας αστέρα, αποκαλύπτοντας ότι η θεοποίηση του Ήλιου διασταυρώνεται με την επιστήμη, καθώς τα σώματά μας είναι συγχρονισμένα σ’ ένα 24ώρο ρυθμό, και η ιστορία καθοδηγείτε από αφανής τρόπους καθώς περιστρεφόμαστε γύρω από το αστέρι μας.Αφήγηση: Μπράιαν Κράνστον


Διαθέσιμο για 60 μέρες στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/

[K8] ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] φλΕΡΤ (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά