ΤΡΙΤΗ  23/02/2021
21:10 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
HUMAN+:TΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

HUMAN+


Έτος παραγωγής: (2019)


Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Σειρά ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής 2019 που θα ολοκληρωθεί σε 5 ωριαία επεισόδια.
Είστε έτοιμοι να συντονιστείτε με την επιστημονική φαντασία; Ανακαλύψτε την επιστήμη και την τεχνολογία της ενίσχυσης των αισθήσεων και της ανάκτησής τους, και εξερευνήστε το πώς οι νέες τεχνολογίες θα φέρουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε, αγγίζουμε, δοκιμάζουμε, ακούμε και μυρίζουμε. Θα ερευνήσουμε τις εκπληκτικές και συναισθηματικές ιστορίες ανθρώπων των οποίων η ζωή κάνει στροφή 180 μοιρών.
Είναι ερευνητές, βιο-χάκερ, λύτες προβλημάτων, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες,... Δεν έχουν όλοι τα ίδια ενδιαφέροντα, δε γνωρίζουν απαραίτητα ο ένας τον άλλον, ωστόσο απαρτίζουν ένα φουτουριστικό κίνημα του οποίου ο απώτερος σκοπός είναι να ενισχύσει τις αισθήσεις του συνόλου και να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στο μύθο των υπερηρώων

Δείτε σήμερα: Όσφρηση και γεύση [Smell and taste]
Eπεισόδιο 4

Η γεύση και η όσφρηση είναι συνυφασμένες και μαζί αποκαλύπτουν τη γεύση του φαγητού που τρώμε. Μαθαίνουμε, όμως, ότι οι αισθήσεις δεν περιορίζονται στις βασικές, παραδοσιακές λειτουργίες τους. Προσανατολιζόμαστε προς έναν κόσμο όπου η όσφρηση μπορεί να αξιοποιηθεί ώστε να επηρεάσει τη συμπεριφορά μας, ακόμη και εν αγνοία μας.
Οι έμποροι υποστηρίζουν ότι ορισμένα αρώματα μπορεί να σας οδηγήσουν στην αγορά περισσότερων ή ακόμη και να σας επηρεάσουν με τρόπο ώστε να πραγματοποιήσετε μια συγκεκριμένη αγορά. Μήπως ανατριχιάσατε;
Οι αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης έχουν, επίσης, χρήσεις που μόλις πρόσφατα διερευνήθηκαν. Θα συναντήσουμε άτομα που πάσχουν από αμνησία, αλλά αναρρώνουν χρησιμοποιώντας αρώματα και θα μάθουμε τον τρόπο χρήσης εικονικών οσμών για τη θεραπεία της Διαταραχής Μετατραυματικού Στρες (PTSD) στους βετεράνους. Θα γνωρίσουμε μια γυναίκα της οποίας η αίσθηση της όσφρησης είναι τόσο εκλεπτυσμένη που μπορεί να ανιχνεύει τη νόσο του Πάρκινσον στους ανθρώπους.
Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
  (Α' ΚΥΚΛΟΣ) (E)
Επόμενο > [K12] ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά