ΤΡΙΤΗ  23/02/2021
19:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ - Α' ΚΥΚΛΟΣ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΣειράΜετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Θέμα της σειράς είναι το πρώτο ελληνικό στρατιωτικό κανάλι η Τηλεόραση Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) και ο βίος και η θητεία των φαντάρων που το υπηρέτησαν από την ίδρυσή του ώς τη δημιουργία της ΥΕΝΕΔ που το διαδέχτηκε. Η παρέα της ΤΕΔ που μοιάζει με μικρογραφία της τότε ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα όχι μόνο το στρατό αλλά και τα πολιτικά γεγονότα της εποχής, ζώντας κωμικοτραγικές καταστάσεις από την παράδοξη παντρειά των Ενόπλων Δυνάμεων με το χώρο του θεάματος της εποχής! Η τηλεοπτική εκδοχή της «Λούφας» γυρίστηκε το 2006 και προβλήθηκε στη ΝΕΤ, σε σκηνοθεσία Νίκου Περάκη (5 πρώτα επεισόδια), Γιώργου Κορδέλλα και Παναγιώτη Πορτοκαλάκη και σενάριο Νίκου Περάκη (5 πρώτα επεισόδια), Βαγγέλη Σεϊτανίδη και Χαρίτωνα Χαριτωνίδη. Η σειρά περιέχει τους ίδιους χαρακτήρες με την ταινία, καθώς και πολλές από τις σκηνές της αλλά με μεγαλύτερο βάθος ανάπτυξης. Υπ’ αυτήν την έννοια, δεν αποτελεί συνέχεια αλλά μάλλον επανεκκίνηση (reboot) της αρχικής ιστορίας.

Eπεισόδιο 11

Περιγραφή επεισοδίου
Η ΤΕΔ είναι ανάστατη. Ο Λέκκας έχει μεταφερθεί στο 401,βαριά τραυματισμένος μετά τον αυτοπυροβολισμό του και ο Ταγματάρχης Α2, προσπαθεί να τον στείλει στο στρατοδικείο, με την κατηγορία της απόπειρας αυτοκτονίας.
Ο Σαββίδης περνάει κρίση συνειδήσεως. Ο Λοχαγός του ΟΤΕ του έχει αναθέτει να «παγιδεύσει» τον Συνταγματάρχη, που ως οπαδός του Βασιλιά ,θεωρείται εχθρός της «Επαναστάσεως».
Εν τω μεταξύ, ο Παπαδόπουλος αναζητεί παπά για να βαφτίσει δίδυμα, όμως όλοι αρνούνται, γιατί τα μωρά είναι εξώγαμα. Τον σώζει η Πάτρα, φέρνοντας από το χωριό τον θείο της, Πατερ-Επίμονο, που ήταν αντάρτης στον ΕΛΑΣ. Η βάφτιση είναι επεισοδιακή, καθώς ο Κατσάμπελας αναγνωρίζει στο πρόσωπο του παπά, τον θανάσιμο εχθρό του.Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ορφέας Αυγουστίδης, Χάρης Μαυρουδής, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Ηλέκτρα Τσακαλία, Τζένη Θεωνά, Τάσος Κωστής, Ντίνος Αυγουστίδης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στέλιος Ξανθουδάκης, Νίκος Γιαλελής, Δανάη Θεοδωρίδου, Μόνικα Μπόλα, Αλκηστις Πουλοπούλου, Σόφη Ζαννίνου, Μανώλης Μαυροματάκης, Ανδρέας Κοντόπουλος, Άκης Λυρής, Μάνος Πίτζης κ.ά.Σενάριο: Νίκος Περάκης, Βαγγέλης Σεϊτανίδης, Χαρίτων Χαριτωνίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: CL Productions - Κώστας ΛαμπρόπουλοςΣκηνοθεσία: Νίκος Περάκης, Γιώργος Κορδελλάς

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ/ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: COVID 19 < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά