ΤΡΙΤΗ  23/02/2021
15:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΠΛΑΝΑ ΜΕ ΟΥΡΑ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Εκπομπή


Έτος παραγωγής: (2020)


Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ, που φιλοδοξεί να κάνει τους ανθρώπους τους καλύτερους φίλους των ζώων!

Η νέα εκπομπή «Πλάνα με ουρά», την οποία επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη, αναδεικνύει την ουσιαστική σχέση ανθρώπων και ζώων και μας ξεναγεί σε έναν κόσμο… δίπλα μας, όπου άνθρωποι και ζώα μοιράζονται το χώρο, το χρόνο και, κυρίως, την αγάπη τους.

Η Τασούλα Επτακοίλη αφηγείται ιστορίες ανθρώπων και ζώων, στην πόλη και στην ύπαιθρο.
Μπροστά από τον φακό του σκηνοθέτη Παναγιώτη Κουντουρά περνούν γάτες, σκύλοι, άλογα, παπαγάλοι, αρκούδες, αλεπούδες, γαϊδούρια, χελώνες, αποδημητικά πουλιά και φώκιες - και γίνονται οι πρωταγωνιστές της εκπομπής.

Σε κάθε επεισόδιο, συμπολίτες μας που προσφέρουν στα ζώα προστασία και φροντίδα -από τους άγνωστους στο ευρύ κοινό εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων, μέχρι πολύ γνωστά πρόσωπα από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών- μιλούν για την ιδιαίτερη σχέση τους με τα τετράποδα και ξεδιπλώνουν τα συναισθήματα που τους προκαλεί αυτή η συνύπαρξη.

Επιπλέον, οι ειδικοί συνεργάτες της εκπομπής, ένας κτηνίατρος και ένας συμπεριφοριολόγος-κτηνίατρος, μας δίνουν απλές αλλά πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη υγεία, τη σωστή φροντίδα και την εκπαίδευση των κατοικίδιων μας.

Γνωρίζοντάς τα ζώα καλύτερα, είναι σίγουρο ότι θα τα αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο.

Γιατί τα ζώα μας δίνουν μαθήματα ζωής!

Eπεισόδιο 9

Περιγραφή επεισοδίου
Ταξιδεύουμε στη Φλώρινα για να γνωρίσουμε από κοντά τους ανθρώπους, αλλά και τα προστατευόμενα ζώα της οργάνωσης “Αρκτούρος”, τις αρκούδες, τους λύκους και τους ελληνικούς ποιμενικούς.

Στο Νυμφαίο, στο εγκαταστάσεις του “Αρκτούρου”, μιλάμε με το Γιώργο Μοστάκη, ξεναγό του καταφύγιου της καφέ αρκούδας και με τη Μελίνα Αυγερινού, υπεύθυνη περίθαλψης και από τους ελάχιστους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με τα ορφανά αρκουδάκια, τα οποία περιθάλπει η οργάνωση, με στόχο να επανενταχθούν κάποια στιγμή στο φυσικό τους περιβάλλον.

Επισκεπτόμαστε το “Καταφύγιο του Λύκου", ένα περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς, έξω από το χωριό Αετός του νομού Φλώρινας, όπου φιλοξενούνται ζώα που σώθηκαν από αιχμαλωσία ή βέβαιο θάνατο, καθώς και το “Κέντρο αναπαραγωγής του ελληνικού ποιμενικού”, της πολύτιμης ελληνικής φυλής σκύλων που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, συναντάμε την τραγουδίστρια Μαρίζα Ρίζου, που μας συστήνει την Μπουλού, την όμορφη σκυλίτσα της που, όπως θα διαπιστώσετε, είναι γεννημένη για το φακό.Παρουσίαση - Αρχισυνταξία: Τασούλα Επτακοίλη
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς
Δημοσιογραφική Έρευνα: Τασούλα Επτακοίλη, Σάκης Ιωαννίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θωμάς Γκίνης
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Σχεδιασμός Γραφικών: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ
Σχεδιασμός παραγωγής: Ελένη Αφεντάκη
Διεύθυνση Παραγωγής: Βάσω Πατρούμπα
Εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Γ. Γανωτής / Rhodium Productions

Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K8] Ο ΜΠΡΕΝΤ ΟΟΥΕΝΣ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΙΚΙΟ (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά