ΣΑΒΒΑΤΟ  23/01/2021
00:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών
ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ   
ΤΑΙΝΙΕΣ
Το Φεστιβάλ της Δράμας ταξιδεύει στο κανάλι της Βουλής

Δείτε σήμερα: 1. Βερίκοκα, Σπύρος Σιάκας, 2015 (εις μνήμην Ι. Βασιλειάδη) 2. Η Αυγή στα μάτια σου, Άκης Ψάιλας, 1997 3. Περίπατος, Στράτος Στασινός, 1979  4. Safe place, Αγγελος Ροδιτάκης, 2014 5. The Guillable Kiss of Mr Patokos, Αλέξανδρος Αποστολάκης, 2014 6. My Stuffed Granny (Η Γιαγιά μου είναι Πάντα Γεμάτη), Έφη Παππά, 2014 7. Dinner For Few, Νάσος Βακά

1. Βερίκοκα, Σπύρος Σιάκας, 2015 (εις μνήμην Ι. Βασιλειάδη)
Προσέγγιση της έννοιας του «Ανεκπλήρωτου» μέσα από την ιστορία ενός αγοριού που θέλει πολύ μια πιατέλα με βερίκοκα σε μια παραλία.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Σιάκας
Σενάριο: Ιωάννης Βασιλειάδης
Animation: Σπύρος Σιάκας, Ελένη Μούρη
Φωτογραφία: Βαγγέλης Γκίνης
Μοντάζ: Σπύρος Σιάκας
Μουσική: Μίλτος Κουτρούμπας (πιάνο), Γιάννης Κόκκινος (μπάσο)
Ηχος: Νίκος Ρισβάς
Μιξάζ: Χρήστος Σιδηρόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης
Ερμηνευτές: Βαγγέλης Γκίνης, Πολυξένη Κατσαρη, Βίκυ Πασιοπούλου
Παραγωγή: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης

2. Η Αυγή στα μάτια σου, Άκης Ψάιλας, 1997
Ένα παραμύθι για την Ειρήνη και την αγαπημένη της ΚΥΘΝΟ.
3. Περίπατος, Στράτος Στασινός, 1979 
H πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων του Στράτου Στασινού (1945-2009) είναι φτιαγμένη με την τεχνική του cut-out (γυρίστηκε στα εργαστήρια trick film studio). Ένας μοναχικός άνθρωπος ασφυκτιά στην μεγάλη και απρόσωπη πόλη που τον συνθλίβει.

4. Safe place, Αγγελος Ροδιτάκης, 2014
Ένα μικρό παιδί παίζει στο δωμάτιό του με τα παιχνίδια του όταν ο πατέρας επιστρέφει στο σπίτι φανερά μεθυσμένος. Το παιδί γνωρίζοντας τι θα ακολουθήσει επιχειρεί να κρυφτεί στη ντουλάπα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει το ξύλο. Ο πατέρας όμως το βρίσκει.

Πρώτη προβολή: 20 Ιουνίου 2014
Διπλωματική εργασία για το τρίτο έτος του BA Animation & Interactive Media στον ΑΚΤΟ.
Υπεύθυνοι καθηγητές: Ελένη Τσάμπρα, Δημήτρης Πατρίκιος

5. The Guillable Kiss of Mr Patokos, Αλέξανδρος Αποστολάκης, 2014
Ένας άντρας και η επιθυμία του.

6. My Stuffed Granny (Η Γιαγιά μου είναι Πάντα Γεμάτη), Έφη Παππά, 2014
Η μικρή Σοφία αγαπά τη γκρινιάρα γιαγιά της, μολονότι πάντοτε πεινάει και τους τρώει και το ελάχιστο φαγητό που μπορούν να αγοράσουν. Η σύνταξη της γιαγιάς είναι το μόνο πράγμα που κρατά στη ζωή τον πατέρα της Σοφίας.

7. Dinner For Few, Νάσος Βακάλης, 2014
“Dinner For Few” είναι μία δεκάλεπτη ταινία κινουμένων σχεδίων που απεικονίζει μια κοινωνικοπολιτική αλληγορία της ανθρώπινης ύπαρξης σε μια ιεραρχικά δομημένη κοινωνία μέσα στο πέρασμα του χρόνου.
Κατά τη διάρκεια του δείπνου, το σύστημα λειτουργεί σαν μια καλολαδωμένη μηχανή. Συνεχώς τροφοδοτεί τους λίγους που ανόητα καταναλώνουν όλους τους πόρους, ενώ άλλοι καταφέρνουν να μαζέψουν μόλις ό,τι λίγο πέφτει από το τραπέζι. Αναπόφευκτα, όταν οι πόροι εξαντληθούν όλοι οδηγούνται σε μια καταστροφική και βίαιη λύση. Δυστυχώς, το γέννημα αυτής της ριζικής και βαθιάς αλλαγής αποδεικνύεται ότι δεν είναι ένα σημάδι ελπίδας, αλλά η φτυστή εικόνα αυτού που το δημιούργησε.

Ο βραβευμένος με EMMY Νάσος Βακάλης γράφει και σκηνοθετεί την ταινία ” Dinner For Few “. Η παραγωγή γίνεται στίς Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με την τεχνική και την καλλιτεχνική συνεργασία της Εva Vomhoff από τη Γερμανία. Η ταινία χρηματοδοτείται από τον Νάσο Βακάλη και τη σύζυγό του Κατερίνα Στεργιοπούλου. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Κώστας Χρηστίδης και η ορχήστρα ηχογραφήθηκε στην Δημοκρατία της Τσεχίας.
Η ταινία χρησιμοποιεί ένα μη παραδοσιακό CG στυλιζάρισμα με πλακάτα χρώματα, έντονες γραμμές και σκληρές σκιές. Αυτή η υφολογική προσέγγιση αρμόζει καλύτερα στο θέμα της ταινίας και παραπέμπει στο δισδιάστατο κινούμενο σχέδιο παρότι δεν είναι σχεδιασμένη στο χέρι αλλά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2014
Κέρδισε 77 βραβεία και διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ.

8. Mrs. Metro, Άγγελος Παπαντωνίου, 2016

9. Heatwave, Φωκίων Ξένος, 2019
Το καλοκαίρι ένα ιδιότροπο πλήθος καταλαμβάνει μια παραλία σε ελληνικό νησί. Καθώς ο ήλιος καίει όλο και πιο πολύ, οι άνθρωποι χάνονται στα μικρά προσωπικά τους προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά, ένα μικρό κορίτσι κι ένα αγόρι τολμούν να δείξουν σε όλους πώς να περνάνε καλά.
Επόμενο > [K] ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά