ΠΕΜΠΤΗ  14/01/2021
12:00
ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΟ ΨΗΛΑ (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

IRAN FROM ABOVE


Έτος παραγωγής: (2020)


Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Ντοκιμαντέρ παραγωγής Bonne Pioche, Arte 2020 που θα ολοκληρωθεί σε 2 ωριαία επεισόδια.
Αφήστε τον θεατή να ανακαλύψει το Ιράν από μια διαφορετική σκοπιά: τον ουρανό. Με αποκλειστική πρόσβαση σε βασικές τοποθεσίες, τόσο από το έδαφος όσο και από πλάνα drone, αυτή η ταινία δείχνει για πρώτη φορά τα φυσικά, πολιτιστικά θαύματα του Ιράν, μιας χώρας που γέννησε έναν ολόκληρο πολιτισμό: αυτόν της Περσίας.
Για κάποια χρόνια, η χώρα ανοίγεται στον υπόλοιπο κόσμο, ενώ ταυτόχρονα παραμένει μυστήριο. Αυτή η ταινία αποκαλύπτει το μεγαλείο του Ιράν και μας μεταφέρει στην καρδιά του πληθυσμού της, από αέρος αλλά και σκιαγραφώντας προσωπικά πορτρέτα.
Το Ιράν εμφανίζει τα γεωγραφικά και κλιματικά άκρα μιας ολόκληρης ηπείρου. Τα εύφορα υψίπεδα φιλοξενούν τις μεγαλύτερες, σημαντικότερες πόλεις και πολιτιστικούς χώρους στην περσική ιστορία. Ανάμεσα σε αιώνια τοπία και νέες γεωγραφικές περιοχές που διαμορφώνονται από τον άνθρωπο, αυτή η σειρά θέλει να εισχωρήσει στην ύπαιθρο και στις πόλεις, να ανακαλύψει έναν πληθυσμό που ενσαρκώνει τόσο το παραδοσιακό Ιράν όσο και μια χώρα που βρίσκεται σε συνεχή αλλαγή.
Το ντοκιμαντέρ εναλλάσσεται μεταξύ πορτρέτων γυναικών, ανδρών και παραδόσεων. Και αυτό σε τόπους διαφορετικούς όπως άνυδρες περιοχές, ορεινά χωριά ή ιστορικούς χώρους. Ισφαχάν, Ταμπρίζ ή Τεχεράνη και πολλά άλλα. Η σειρά αυτή αποτελεί το καλειδοσκόπιο του σημερινού Ιράν.

Eπεισόδιο 2

Παραγωγή: Bonne Pioche, Arte 2020

Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > [K8] ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ  (Α' ΚΥΚΛΟΣ) (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά