ΤΡΙΤΗ  12/01/2021
13:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ   (E)   
Ντοκιμαντέρ

AT OUR NEIGHBOUR’S TABLE


Έτος παραγωγής: (2011)



Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής berlin producers/ ZDF/ arte 2010-2011 που θα ολοκληρωθεί σε 25 ημίωρα επεισόδια
Η σειρά At our Neighbour's Table παρουσιάζει τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ανθρώπων που γνωρίζουν το φαγητό καλύτερα: αγρότες, αμπελουργοί, σεφ, νοικοκυρές, ψαράδες και πολλοί άλλοι. Επισκεπτόμαστε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και τους συνοδεύουμε στην καθημερινή τους ζωή. Εκτός από την προετοιμασία των τυπικών τοπικών πιάτων, ρίχνουμε μια ματιά στην παραγωγή ή την αγορά των συστατικών. Μάθετε τι σημαίνει μαγείρεμα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.

Δείτε σήμερα: Mολίζε [Molise]
Eπεισόδιο 6

Πάνω από 800 χρόνια τώρα, οι Μαρινέλι χυτεύουν καμπάνες για το Ανιόνε, τη Μολίζε και όλο τον κόσμο. Είναι το παλαιότερο χυτήριο καμπανών της Ευρώπης. Ο Πασκουάλε Μαρινέλι και ο αδελφός του Αρμάντο, είναι υπεύθυνοι της επιχείρησης. Ο Πασκουάλε Μαρινέλι είναι διαρκώς καθοδόν για να μιλάει με νέους πελάτες ή να επισκευάζει παλιές καμπάνες. Η εταιρεία βρίσκεται στην πόλη Ανιόνε της Ν. Ιταλίας, μια μικρή πόλη στην άγνωστη σχεδόν περιοχή βόρεια της Απούλια. Το Ανιόνε έχει μεγάλη παράδοση στην χειροτεχνία. Παλιότερα είχε πολλούς χρυσοχόους και πολλά χυτήρια. Σήμερα πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν την οικονομικά αδύναμη περιοχή και μετακομίζουν σε μεγαλύτερες πόλεις, κι έτσι έμειναν μόνο οι Μαρινέλι.
Και η πεθερά του Πασκουάλε, Τονίνα, σκεφτόταν για καιρό να εγκαταλείψει την πόλη. Όμως τελικά αποφάσισε να μείνει και μένει μαζί με τον άνδρα της Τζιανκάρλο στην παλιά πόλη του Ανιόνε. Η Τονίνα φροντίζει τα παιδιά του Πασκουάλε, Αμεντέο και Μπενεντέτα, καθώς και για το φαγητό όλης της οικογένειας. Αύριο η Μπενεντέτα, η κόρη του Πασκουάλε, γίνεται τεσσάρων. Επίσης ο Πασκουάλε θα χυτεύσει τέσσερις καμπάνες. Η οικογένεια θα το γιορτάσει με μία σούπα «αλά σαντέ» κι ένα γιορτινό γεύμα. Παράλληλα η Τονίνα φτιάχνει «ζάνιε», τα ζυμαρικά της Μολίζε, αλλά και λάχανο στην κατσαρόλα. Η κουζίνα της Μολίζε είναι απλή, κλασική «Cucina Povera» (Φτωχή Κουζίνα). Παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής είναι το «κατσιοκαβάλο», ένα είδος τυριού και πολλές σπεσιαλιτέ λουκάνικου, όπως το «σαλτσίτσα ντι α», ένα λουκάνικο συκωτιού με πικάντικα αρωματικά.
Για την τέχνη της χύτευσης ισχύει ό,τι και για τη μαγειρική. Τα καλά υλικά, η σωστή συνταγή και η μεγάλη εμπειρία είναι προϋποθέσεις για να πετύχει. Η εκπομπή συνοδεύει την οικογένεια κατά τη χύτευση καμπανών και την προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού.






Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
  (Α' Kύκλος) (E)
Επόμενο >  ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 
     




Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά