ΚΥΡΙΑΚΗ  22/11/2020
14:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ   (E)   


Έτος παραγωγής: (2017)


ERTFLIX
Ταξιδιωτική εκπομπή μαγειρικής που θα ολοκληρωθεί σε 12 ωριαία επεισόδια, παραγωγής 2017 ΕΡΤ.
Κείμενα/Αφήγηση: Ελένη Ψυχούλη
Σκηνοθεσία: Βασίλης Βασιλειάδης
Έρευνα: Αγγελική Ρίζου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Θεοδωρόπουλος
Μοντάζ: Claudia Sprenger
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρίνα Βεϊόγλου
Production Design: Αρετή Βαρδάκη
Παραγωγή: Πάνος Παπαδόπουλος / Prosenghisi Film&Video

Δείτε σήμερα: Τυριά Νάξου

Οι «Τοπικές Κουζίνες» ταξιδεύουν στη Νάξο, αναζητώντας την κτηνοτροφική της παράδοση, την ιστορία και τη γεύση του αρσενικού, της ΠΟΠ γραβιέρας και της μυζήθρας.
Στο νησί όπου ο Δίας παρέλαβε τον κεραυνό του, δίνοντας το όνομά του στην πιο ψηλή κορυφή των Κυκλάδων, αφήνουμε πίσω μας τις τιρκουάζ παραλίες με τις εξωτικές αμμουδιές και ανηφορίζουμε στον Ζα, στην περιοχή που ανήκει στη Natura 2000.
Φαράγγια, κεδροδάση, τρεχούμενα νερά και παντού ελεύθερα κοπάδια και στάνες. Σαν αυτή της οικογένειας Μπαμπούνη, που ασχολείται με τα ζώα πάνω από τέσσερις γενιές. Ο Γιώργης με τη γυναίκα και τους γονείς του μας ξεναγούν σ’ ένα υπερσύγχρονο τυροκομείο που κοιτά το μέλλον όσο σέβεται τις παλιές, οικογενειακές συνταγές. Η μαμά Κυριακή, που τυροκομεί από τα 10 της, θα μας δείξει πώς γίνεται το αρσενικό και όλα τα διάσημα ναξιώτικα τυριά και θα μας πάρει μαζί της στην κυριακάτικη βόλτα της για χόρτα, στο βυζαντινό ξωκκλήσι της Παναγιάς τση Γιαλούς.
Ο Γιώργος Δημητροκάλης, που μαγειρεύει δημιουργικά την τοπική παράδοση στο εστιατόριό του στη Χώρα, θα μας δώσει μερικές πρωτότυπες συνταγές με τη γραβιέρα και το αρσενικό, ενώ στο Nolan της Αθήνας, θα μαγειρέψουμε μια fusion συνταγή που συνδυάζει την ξερή μυζήθρα με την κουζίνα της Ασίας.
Και θα τελειώσουμε γιορτινά, με κοψίδια, γίδα κοκκινιστή με μακαρόνια και τσαμπούνες, ανακαλύπτοντας τη μουσική παράδοση της ορεινής Νάξου που επηρέασε όλη τη νησιώτικη μουσική, κάνοντας διάσημους τους ναξιώτες μουσικούς.




 ΕΙΔΗΣΕΙΣ < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ  (Γ' ΚΥΚΛΟΣ) (E)

 
     




Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά