ΤΕΤΑΡΤΗ  04/11/2020
22:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ (ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΕκπομπήLive Streaming
Το πιο μελωδικό «Μουσικό κουτί» ανοίγουν στην ΕΡΤ ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, μέσα από την πρωτότυπη εκπομπή στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1, με καλεσμένους από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, οι οποίοι μέσα από απροσδόκητες συνεντεύξεις αποκαλύπτουν την playlist της ζωής τους.

Η ιδέα της εβδομαδιαίας εκπομπής, που δεν ακολουθεί κάποιο ξένο φορμάτ, αλλά στηρίχθηκε στη μουσική παράσταση Juke box του Νίκου Πορτοκάλογλου, έχει ως βασικό μότο «Η μουσική ενώνει», καθώς διαφορετικοί καλεσμένοι τραγουδιστές ή τραγουδοποιοί θα συναντιούνται κάθε φορά στο στούντιο και, μέσα από απρόσμενες ερωτήσεις-έκπληξη και μουσικά παιχνίδια, θα αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες στιγμές της ζωής και της επαγγελματικής πορείας τους, ερμηνεύοντας και τραγούδια που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Παράλληλα, στην εκπομπή θα δίνεται βήμα σε νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα εμφανίζονται μπροστά σε καταξιωμένους δημιουργούς, για να παρουσιάσουν τα δικά τους τραγούδια, ενώ ξεχωριστή θέση θα έχουν και αφιερώματα σε όλα τα είδη μουσικής, στην ελληνική παράδοση, στον κινηματογράφο, σε καλλιτέχνες του δρόμου και σε προσωπικότητες που άφησαν τη σφραγίδα τους στην ελληνική μουσική ιστορία.

Το «Μουσικό κουτί» ανοίγει στην ΕΡΤ για καλλιτέχνες που δεν βλέπουμε συχνά στην τηλεόραση, για καλλιτέχνες κοινού ρεπερτορίου αλλά διαφορετικής γενιάς, που θα μας εκπλήξουν τραγουδώντας απρόσμενο ρεπερτόριο, που ανταμώνουν για πρώτη φορά ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της ΕΡΤ και του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη, οι οποίοι, επίσης, θα εμπλακούν σε τραγούδια πρόκληση-έκπληξη.

Δείτε σήμερα: Καλεσμένοι ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Νατάσσα Μποφίλιου
Eπεισόδιο 1

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 22.00, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη μας καλωσορίζουν στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ, στο τηλεοπτικό σπίτι τους, που ανοίγει για να υποδεχτεί τη μεγάλη παρέα του ελληνικού τραγουδιού.
Καλεσμένοι στην πρεμιέρα της εκπομπής είναι η «παθιασμένη και εκρηκτική ντίβα» Νατάσσα Μποφίλιου και «ο τρυφερός μεν,σαρκαστικός δε, αφηγητής της ιστορίας της γενιάς του» Φοίβος
Δεληβοριάς. Οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες μιλάνε για τα τραγούδια που τους μεγάλωσαν και τους έκαναν τελικά αυτό που είναι,αφηγούνται άγνωστες ιστορίες πίσω από τους στίχους τους και ερμηνεύουν σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση τα καινούργια τους τραγούδια. Την παρέα πλαισιώνει στο πιάνο ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης.
Ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Νατάσσα Μποφίλιου διαμορφώνουν το juke box της ζωής τους, βάζοντας αντί για κέρμα αναμνήσεις και
συναισθήματα και ερμηνεύουν τραγούδια που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί!
Η νέα πρωτότυπη μουσική εκπομπή της ΕΡΤ είναι βασισμένη σε μία ιδέα του Νίκου Πορτοκάλογλου. Στο «Μουσικό Κουτί» φέρνουμε το χτες στο σήμερα, ακούγοντας τα παλιά τραγούδια με
νέους ήχους, και περνάμε από το σήμερα στο αύριο εξερευνώντας τα νέα ρεύματα στη μουσική .Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Executive producer: Μαριλένα Χαραλαμποπούλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Διευθυντής περιεχομένου και ανάπτυξης: Γιώτα Σπανού
Project manager: Ελένη Μερκάτη
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Άγγελος Αθανασόπουλος
Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Νίκος Μακράκης
Διεύθυνση παραγωγής: Φαίδρα Μανουσακίδου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη

https://www.ertflix.gr/


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο >  ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΚΑΙΡΟΣ

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά