ΚΥΡΙΑΚΗ  18/10/2020
02:45 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΣΤΟ ΤΙΜΠΟΥΚΤΟΥ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Ταξίδια

MOROCCO TO TIMBUKTU


Έτος παραγωγής: (2017)


ERTFLIX Greece
Σειρά δύο ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής BBC 2017.

Στη σειρά «Από το Μαρόκο στο Τιμπουκτού», η Άλις Μορισον, αραβολόγος, εξερευνήτρια και κάτοικος του Μαρακές θα επιχειρήσει να ακολουθήσει τους αρχαίους «Δρόμους του αλατιού», ένα από τα πλουσιότερα εμπορικά δίκτυα στον κόσμο, νότια της Ταγγέρης έως το θρυλικό Τιμπουκτού.

Το Τιμπουκτού - ένα μέρος τόσο μυστηριώδες, μυθικό και πολύ μακρινό που πολλοί δεν είναι σίγουροι ότι υπήρξε. Στο σταυροδρόμι μεταξύ της Βόρειας και της υποσαχάριας Αφρικής, και στην απέραντη έρημο της Σαχάρας και τον μεγάλο ποταμό Νίγηρα, αυτή η θρυλική εμπορική θέση ιδρύθηκε από μια γυναίκα Τουαρέγκ, την Μπουκτού (αυτή με τη μεγάλη κοιλιά), πριν από χίλια χρόνια.. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, καραβάνια με χιλιάδες καμήλες περνούσαν τακτικά μεταξύ Τιμπουκτού και Μαρόκου, μεταφέροντας χρυσό, ελεφαντόδοντο, φτερά στρουθοκαμήλου, σκλάβους, αρώματα, ξύλα και πολύ αλάτι μέσα από τους θανατηφόρους «Δρόμους του αλατιού» της Σαχάρας που συνδέουν το Μαρόκο με την υποσαχάρια Αφρική με οδηγούς τους Τουαρέγκ, που εξακολουθούν να περιπολούν την έρημο ως σήμερα.

Το ταξίδι θα την πάει βαθιά στην ιστορία και τον πολιτισμό, τόσο της αρχαίας, όσο και της σύγχρονης Βόρειας Αφρικής -μέσω της Φεζ, του Μαρακές, της οροσειράς του Άτλαντα με τα βερβέρικα χωριά, το ΤζεμπέλΣαγκρό και το Σιτζιλμασά προς το Τιμπουκτού, την Πόλη του Χρυσού και θα διαπιστώσει ότι η διαδρομή εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη και δύσκολη.


Eπεισόδιο 2


Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.

(E)
Επόμενο > [K8] ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά