ΚΥΡΙΑΚΗ  18/10/2020
19:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Ταξίδια


Έτος παραγωγής: (2017)


ERTFLIX
Ταξιδιωτική εκπομπή παραγωγής 2017 ΕΡΤ.
Η εκπομπή «Οίνος ο αγαπητός», μας ταξιδεύει στους δρόμους του κρασιού της Ελλάδας.
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια της αμπέλου και στην παραγωγή κρασιού. Η χώρα μας διαθέτει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, ενώ τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές.
Με ξεναγό τον οινολόγο δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, θα ταξιδέψουμε στις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας. Από τη Νεμέα μέχρι τη Δράμα και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Νάουσα, θα επισκεφτούμε οινοποιεία, αμπελώνες και κελάρια, θα δοκιμάσουμε μεθυστικά κρασιά -λευκά, κόκκινα, ροζέ, αφρώδη, γλυκά, λιαστά, ημίγλυκα, αλλά και αποστάγματα- και θα συνομιλήσουμε με ειδικούς και λάτρεις του «οίνου του αγαπητού».
Σ’ αυτό το διαφορετικό ταξίδι στη Διονυσιακή Ελλάδα, θα γνωρίσουμε τις διαφορετικές ποικιλίες που καλλιεργούνται ανά περιοχή, ντόπιες και ξενικές, τα κρασιά που παράγουν, τις ιδιαιτερότητές τους και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη διαδικασία. Θα μάθουμε πώς να διαλέξουμε το κατάλληλο μπουκάλι κρασί για κάθε περίσταση, με τι να το συνταιριάξουμε και πώς να το απολαύσουμε στο μέγιστο. Θα καταρρίψουμε μύθους για το κρασί και θα μυηθούμε στην τέχνη της οινογνωσίας, γιατί η απόλαυση ενός ποτηριού καλό κρασί μπορεί να γίνει ιεροτελεστία.

Δείτε σήμερα: Νεμέα 2
Eπεισόδιο 2

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στη Νεμέα, ο Νίκος Ρεπάνης μας ξεναγεί στο κτήμα του και μας μιλά για τα κρασιά του. Συνομιλούμε με τον αμερικάνο αρχαιολόγο Δρ. Μίλερ, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αναστήλωση του ναού του Διός στην αρχαία Νεμέα, αλλά και με τον Πρόεδρο των Ελλήνων Σομελιέ Ανδρέα Ματθίδη. Ταξιδεύουμε στη Μαντινεία για να γνωρίσουμε το λευκό μοσχοφίλερο. Ο Γιάννης Τσέλεπος μας υποδέχεται και μας ξεναγεί στο κτήμα του και ο οινολόγος του κτήματος μας μιλά για τα κρασιά τους.Καταρρίπτουμε το μύθο «Αρώματα φυσικά ή όχι;». Μαθαίνουμε για το ιδανικό οινοπότηρο.
Παρουσίαση-αρχισυνταξία-σενάριο: Δημήτρης Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία-μοντάζ: Αλέξης Σκουλίδης
Executive producer: Πέτρος Μπούτος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Στέργιος Κουμπος
Δημοσιογραφική επιμέλεια εκπομπής: Ιφιγένεια Κολλάρου


Παρουσίαση: Δημήτρης Χατζηνικολάου

Επόμενο > [K8] 24 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά