ΚΥΡΙΑΚΗ  18/10/2020
17:00 Κατάλληλο για όλους
Η ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΕκπομπήERTFLIX
Ένα προσωποκεντρικό, ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ1, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 5μμ.

“Η ζωή δεν μετριέται από το πόσες ανάσες παίρνουμε, αλλά από τους ανθρώπους, τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα”.

Η Ίνα Ταράντου συνεχίζει τα ταξίδια της σε όλη την Ελλάδα και βλέπει τη Ζωή Αλλιώς. Το ταξίδι γίνεται ο προορισμός και η Ζωή βιώνεται μέσα από τα μάτια όσων συναντά.

Ο δεύτερος κύκλος επεισοδίων κάνει πρεμιέρα με τον γενέθλιο τόπο της Ίνας Ταράντου, την πανέμορφη Κέρκυρα της μουσικής και των χρωμάτων. Η γαλήνια Κύθνος, η εντυπωσιακή Μήλος με τα σπάνια τοπία και τις γεύσεις της, η Σέριφος με την αφοπλιστική της απλότητα, η καταπράσινη Κεφαλλονιά και η Ιθάκη, το κινηματογραφικό Μεσολόγγι και η απόκρημνη Κάρπαθος είναι μερικές μόνο από τις στάσεις σε αυτό το νέο μεγάλο ταξίδι. Ο Νίκος Αλιάγας, ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Βασίλης Ζούλιας μερικοί από τους ανθρώπους που μας έδειξαν τους αγαπημένους τους προορισμούς αφού μας άνοιξαν την καρδιά τους.

Ιστορίες ανθρώπων που η καθημερινότητά τους δείχνει αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα. Άνθρωποι που επέλεξαν να μείνουν για πάντα, να ξαναγυρίσουν για πάντα ή πάντα να επιστρέφουν στον τόπο τους. Μέσα από τα «μάτια» τους βλέπουμε τη ζωή, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας. Η κάθε ιστορία μας δείχνει με τη δική της ομορφιά μια ακόμη πλευρά της ελληνικής γης, της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής πραγματικότητας. Άλλοτε κοιτώντας στο μέλλον κι άλλοτε έχοντας βαθιά τις ρίζες της στο παρελθόν.

Η ύπαιθρος και η φύση, η γαστρονομία, η μουσική παράδοση, τα σπορ και τα έθιμα, οι τέχνες και η επιστήμη είναι το καλύτερο όχημα για να δούμε τη Ζωή Αλλιώς όπου κι αν βρεθούμε. Με πυξίδα τον άνθρωπο θα καταγράψουμε την καθημερινότητα σε κάθε μέρος της Ελλάδας, θα ζήσουμε μαζί τη ζωή σα να είναι μια Ζωή Αλλιώς. Θα γευτούμε, θα ακούσουμε, θα χορέψουμε, θα γελάσουμε, θα συγκινηθούμε. Και θα μάθουμε όλα αυτά που μόνο όταν μοιράζεσαι μπορείς να τα μάθεις.

Γιατί η Ζωή είναι πιο ωραία όταν τολμάς να τη Ζεις Αλλιώς!

Δείτε σήμερα: «Κεφαλονιά, η γη της ευεργεσίας» Β' Μέρος
Eπεισόδιο 9

Νησί καταπράσινο, παραλίες απίστευτης ομορφιάς, νερά στο χρώμα του σμαραγδιού και μια έντονη αύρα πολιτισμού. Είναι η Κεφαλονιά που λάμπει στο Ιόνιο Πέλαγος. Είναι η Κεφαλονιά με τους ιδιαίτερους ανθρώπους και τη μακραίωνη ιστορία. Αλλά και η Κεφαλονιά του μεγάλου σεισμού. Βρεθήκαμε στα Κουρκουμελάτα, το χωριό με την απόλυτη ιστορία προσφοράς και ευεργεσίας. To ισοπεδωμένο χωριό που ξαναχτίστηκε ολόκληρο μετά τη μεγάλη καταστροφή του 1953, χάρη στην πρωτοφανή δωρεά του εφοπλιστή Γεώργιου Βεργωτή. Οι ιστορίες που ακούσαμε από τον κ. Γεράσιμο Βεργωτή, μας θύμισε ότι στην Ελλάδα υπήρξαν Έλληνες πατριώτες που έδειχναν με πράξεις την αγάπη τους για τον τόπο τους. Θύμησες και κεντήματα είχε να μοιραστεί και η κα. Αναστασία στο Κάστρο. Μια χρυσοχέρα Κεφαλονίτισσα που κρατάει ζωντανή μια παράδοση αιώνων. Που φτιάχνει κλωστές από το φυτό Αθάνατος και μετά τις κεντάει. Αλλά και απέναντι, στο αρχοντικό Ληξούρι, στη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Κεφαλλονιάς απολαύσαμε τη θέα μιας Ζωής Αλλιώς. Με τον κύριο Γεράσιμο σαν οδηγό, είδαμε, ακούσαμε και διαπιστώσαμε πως οι Ληξουριώτες είναι γεμάτοι ποίηση, έρωτα και μπρίο! Σταφίδες, Παραλία Ξι, άργιλος και το συγκλονιστικότερο ηλιοβασίλεμα από το μπαλκόνι στη Μονή Κηπουραίων.Aρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου
Δημοσιογραφική έρευνα και Επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Σταμούλης
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου


Παρουσίαση: Ινα Ταράντου

https://www.ertflix.gr/


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο >  ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά