ΤΕΤΑΡΤΗ  16/09/2020
07:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

WELCOME TO MY STRANGE CITY


Έτος παραγωγής: (2020)


ERTFLIX Greece
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής ARTE 2020 που θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια.
Οι άνθρωποι, αναπόφευκτα φαίνεται, θέλουν να ζουν σε πόλεις. Μέχρι το 2030, τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα συγκεντρωθούν σε πόλεις και το ποσοστό αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, με τις πόλεις να ξεπηδούν οπουδήποτε. Μερικές είναι πολύ κρύες, άλλες εξαιρετικά ζεστές,, πολύ ψηλά, πολύ απομονωμένες ή απίστευτα πυκνοκατοικημένες. Ο πλανήτης έχει ήδη δεκάδες πόλεις που, από την δική μας οπτική γωνία, δεν φαίνεται να είναι πολύ ελκυστικά μέρη για να ζήσουμε .
Η δημοσιογράφος Alexandra Alevêque θα ζήσει σε μερικές από τις πιο ακραίες πόλεις του κόσμου, μένοντας εκεί αρκετό καιρό για να μάθει για τον τρόπο ζωής των ντόπιων.
Αυτό που φέρνει πίσω είναι μια εικόνα για την απίστευτη ικανότητα της ανθρωπότητας να προσαρμόζεται και να βρίσκει λύσεις τόσο οργάνωσης όσο και συμπεριφοράς.

Δείτε σήμερα: ΓΙΑΚΟΥΤΣΚ,ΣΙΒΗΡΙΑ[YAKUTSK, SIBERIA]
Eπεισόδιο 1

Το Γιακούτσκ, στην καρδιά της Σιβηρίας, είναι η γη των προϊστορικών ανθρώπων και των μαμούθ. Εδώ, 300.000 άνθρωποι αντιμετωπίζουν καθημερινά τις πιο ακραίες διαφορές θερμοκρασίας από κάθε άλλη πόλη στη γη. Τον χειμώνα, το θερμόμετρο μπορεί να αγγίξει τους -60° C, ενώ το καλοκαίρι φτάνει τους 30. Ένας ρωσικός θρύλος λέει ότι τα πουλιά που πετούν πάνω απ’ την περιοχή, παγώνουν στον αέρα. "Βουτιά" στην πιο κρύα πόλη του κόσμου.
Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
[K8] 24 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ (E) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ  (Δ' ΚΥΚΛΟΣ) (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά