ΤΕΤΑΡΤΗ  16/09/2020
17:15 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΡΓΚΑΝ ΦΡΙΜΑΝ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Ιστορία

THE STORY OF US WITH MORGAN FREEMAN


Έτος παραγωγής: (2017)


ERTFLIX Greece
Πώς αναπτύχθηκε ο πολιτισμός; Γιατί οι κοινωνίες μας σε όλο τον κόσμο διαφέρουν τόσο πολύ; Πώς θα είναι οι κοινωνίες μας στο μέλλον, καθώς η παγκοσμιοποίηση και η τεχνολογία καθορίζουν τον τρόπο ζωής μας;
Σε μια εποχή που διάφορα γεγονότα στο παγκόσμιο στερέωμα μοιάζουν να μας απομακρύνουν από την έννοια του πολιτισμού, αυτή η ενδιαφέρουσα σειρά στοχεύει να αποκαλύψει τις θεμελιώδεις δυνάμεις που λειτουργούν ως συνδετικός κρίκος για την κοινωνία μας και να αποδείξει ότι η ανθρωπιά βρίσκεται μέσα μας.
O βραβευμένος με Όσκαρ, Μόργκαν Φρίμαν ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο για να γνωρίσει ανθρώπους από διάφορους πολιτισμούς που η ζωές τους καθορίστηκαν με θαυμαστό τρόπο από αυτές τις θεμελιώδεις δυνάμεις….με στόχο να κατανοήσει πώς ο πολιτισμός των ανθρώπων έχει πάρει τόσο πολλές και διαφορετικές μορφές.
Ερευνώντας ζητήματα όπως τα πιστεύω ή η ανάγκη για ελευθερία, ο Μόργκαν Φρίμαν εξετάζει οτιδήποτε μας διαφοροποιεί από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, και φτάνει ως τους πολέμους και τις αιματηρές συγκρούσεις που μοιάζουν να οδηγούν την ανθρωπότητα να κάνει ένα βήμα μπρος, παρόλο που όλοι προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ζούμε ειρηνικά.
Διερευνά την ανάγκη μας για την ύπαρξη των βασικών φυλετικών δεσμών που μας επιτρέπουν να ευδοκιμήσουμε και ανιχνεύει πώς διαμορφώνουν τον κόσμο οι μεταβολές στη δυναμική της εξουσίας. Ερευνά το πνεύμα της εξέγερσης και εκείνα τα άτομα που επιθυμούν να αναδομήσουν την κοινωνία και διερωτάται πώς η αγάπη, ως πρωταρχική δύναμη, επηρεάζει τους πολιτισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και πού μπορεί να μας οδηγήσει η αγάπη στο μέλλον.

Δείτε σήμερα: «Ο αγώνας για την Ειρήνη»
Eπεισόδιο 1

Ο Μόργκαν Φρίμαν απευθύνει ένα ερώτημα σε όλους μας, από τη Ρουάντα ως τη Βολιβία σε μια προσπάθεια να κατανοήσει την αντίφαση μεταξύ των συνεχών πολεμικών επιχειρήσεων και της σφοδρής επιθυμίας για την επικράτηση της ειρήνης.

Ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο και μελετά τους κύκλους του πολέμου και της ειρήνης. Από την τελετουργική μάχη στο ιερό Φεστιβάλ στο Τίνγκου της Βολιβίας, ως το πρόγραμμα συμφιλίωσης μετά τη γενοκτονία στη Ρουάντα, σε αυτό το επεισόδιο διερευνά την τεράστια ικανότητα της ανθρωπότητας για κάθε είδους θηριωδία ταυτόχρονα με την ατέρμονη αναζήτηση της αρμονίας. Οι συγκρούσεις μπορεί να οδηγήσουν σε καινοτομίες, αλλά ο πόλεμος είναι απαραίτητος; Τα φυσικά σύνορα καθώς και ο φόβος της καταστροφής μπορεί να μας κάνουν πιο προσεκτικούς, όμως, το ερώτημα παραμένει: Ειρήνη σημαίνει, απλώς, η απουσία πολέμου;Χώρα Παραγωγής:ΗΠΑ

Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.

[K8] ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] ΒΙΚΤΩΡΙΑ  (Γ' ΚΥΚΛΟΣ) (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά