ΤΕΤΑΡΤΗ  16/09/2020
09:45 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Γαστρονομία

JAMES MARTIN'S FRENCH ADVENTURE


Έτος παραγωγής: (2017)


ERTFLIX Greece
Σειρά ντοκιμαντέρ, 20 ωριαίων επεισοδίων, Μεγάλης Βρετανίας παραγωγής 2017.

Ξεκινώντας από το Σεν Εμιλιόν της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού στην Γαλλία, ο γνωστός σεφ Τζέιμς Mάρτιν επισκέπτεται τα αγροτικά καταφύγια του Σαράντ, του Λανγκντόκ και της Δορδόνης στη νότια ακτή κατά μήκος του ιστορικού Καναλιού ντε Μιντί.

Ο Τζέιμς με το 2CV του επισκέπτεται την "πρωτεύουσα της μαγειρικής", τη Λιόν και τη γειτονική περιοχή της Βουργουνδίας, για να δοκιμάσουν το παγκοσμίου φήμης κρασί και να φτιάξουν τη μουστάρδα Ντιζόν.

Μετά από μια εκδρομή με βάρκα στην όμορφη λίμνη Ανεσί και μια επίσκεψη στην περιοχή Ζυρά, ο Τζέιμς επισκέπτεται το Μπρες, το σπίτι των αγαπημένων πουλερικών της Γαλλίας για να δοκιμάσει την περίφημη κότα Μπρες Γκολουάζ.

Μετά από μια περιπλάνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, την Μασσαλία, ο Τζέιμς σταματά στο Καμάργκ, με τις αλυκές και τους καουμπόηδες. Στη συνέχεια, πηγαίνει στην ρωμαϊκή πόλη Αρλ για να παρακολουθήσει στην αρένα τις παγκοσμίου φήμης ταυρομαχίες. Ο Τζέιμς θα κάνει μια στάση στη γραφική πόλη Ιλ-Σερ-Λα-Σοργκ δίπλα στο ποτάμι για να επισκεφτεί τον καλό του φίλο Μισέλ Ρου, κοντά στο Σαιν Τροπέ.

Φυσικά, ένα ταξίδι στη Γαλλία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς στάση στην Νορμανδία για να γνωρίσει την ιστορία του πολέμου… και λίγο Καλβάδο! Ο Τζέιμς θα πάρει λίγη καλλιτεχνική έμπνευση στο Ζιβερνί, το πρώην σπίτι του ζωγράφου Κλοντ Μονέ.
Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, ο Τζέιμς πηγαίνει στο Παρίσι, το σπίτι των εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης και την παγκοσμίου φήμης αγορά Ρανζίς.

Η σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων "Ταξίδια γαστρονομίας στην Γαλλία", είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση, μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις!


Δείτε σήμερα: «Μασσαλία»

Το ταξίδι του Τζέιμς στη Γαλλία τον φέρνει στο πολύβουο λιμάνι της Μασσαλίας, στην Προβηγκία.
Ο Τζέιμς βρίσκεται στον παράδεισο, ξεκινώντας τη μέρα του στο παλιό λιμάνι όπου οι ψαράδες πουλάνε φρέσκα θαλασσινά από τις βάρκες τους.
Αφού εξερευνάει κάθε επιλογή, ο Τζέιμς αγοράζει λαβράκι για να το ψήσει δίπλα στο νερό. Τριγυρνώντας στην πόλη, ο Τζέιμς επισκέπτεται το παλαιότερο αρτοποιείο της Μασσαλίας, διάσημο για το μπισκότο «Ναβέτ».
Στην οικογενειακή επιχείρηση, μαθαίνει την ιστορία και τη σημασία του μπισκότου. Έπειτα αναζητά το πιο διάσημο πιάτο της Μασσαλίας, την μπουγιαμπέσα. Αφού δοκιμάσει τη διάσημη ψαρόσουπα, παίρνει το αγαπημένο του αμάξι στην παγκοσμίου φήμης πίστα PaulRicard για να μαγειρέψει μια δική του εκδοχή του «Piperade».
Τιμώντας τα θαλασσινά της περιοχής, ο Τζέιμς μαγειρεύει «scallops St Jacques» καθώς και βλάχο με φαγόπυρο.




Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.

https://www.ertflix.gr/

[K8] Η ΑΔΑΜΑΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  (Α' ΚΥΚΛΟΣ) (E) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K8] ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ - Δ΄ ΚΥΚΛΟΣ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ) (E)

 
     




Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά