ΤΡΙΤΗ  15/09/2020
09:45 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Γαστρονομία

JAMES MARTIN'S FRENCH ADVENTURE


Έτος παραγωγής: (2017)



Σειρά ντοκιμαντέρ, 20 ωριαίων επεισοδίων, Μεγάλης Βρετανίας παραγωγής 2017.

Ξεκινώντας από το Σεν Εμιλιόν της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, στο πρώτο σκέλος του ταξιδιού στην Γαλλία, ο γνωστός σεφ Τζέιμς Mάρτιν επισκέπτεται τα αγροτικά καταφύγια του Σαράντ, του Λανγκντόκ και της Δορδόνης στη νότια ακτή κατά μήκος του ιστορικού Καναλιού ντε Μιντί.

Ο Τζέιμς με το 2CV του επισκέπτεται την "πρωτεύουσα της μαγειρικής", τη Λιόν και τη γειτονική περιοχή της Βουργουνδίας, για να δοκιμάσουν το παγκοσμίου φήμης κρασί και να φτιάξουν τη μουστάρδα Ντιζόν.

Μετά από μια εκδρομή με βάρκα στην όμορφη λίμνη Ανεσί και μια επίσκεψη στην περιοχή Ζυρά, ο Τζέιμς επισκέπτεται το Μπρες, το σπίτι των αγαπημένων πουλερικών της Γαλλίας για να δοκιμάσει την περίφημη κότα Μπρες Γκολουάζ.

Μετά από μια περιπλάνηση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, την Μασσαλία, ο Τζέιμς σταματά στο Καμάργκ, με τις αλυκές και τους καουμπόηδες. Στη συνέχεια, πηγαίνει στην ρωμαϊκή πόλη Αρλ για να παρακολουθήσει στην αρένα τις παγκοσμίου φήμης ταυρομαχίες. Ο Τζέιμς θα κάνει μια στάση στη γραφική πόλη Ιλ-Σερ-Λα-Σοργκ δίπλα στο ποτάμι για να επισκεφτεί τον καλό του φίλο Μισέλ Ρου, κοντά στο Σαιν Τροπέ.

Φυσικά, ένα ταξίδι στη Γαλλία δεν θα ήταν πλήρες χωρίς στάση στην Νορμανδία για να γνωρίσει την ιστορία του πολέμου… και λίγο Καλβάδο! Ο Τζέιμς θα πάρει λίγη καλλιτεχνική έμπνευση στο Ζιβερνί, το πρώην σπίτι του ζωγράφου Κλοντ Μονέ.
Στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, ο Τζέιμς πηγαίνει στο Παρίσι, το σπίτι των εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης και την παγκοσμίου φήμης αγορά Ρανζίς.

Η σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων "Ταξίδια γαστρονομίας στην Γαλλία", είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο έμπνευση, μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις!


Δείτε σήμερα: «Σαιν Τροπέ»
Eπεισόδιο 11

Το ταξίδι του Τζέιμς στη Γαλλία τον οδηγεί στο φανταχτερό Σαιν Τροπέ. Ξεκινάει την περιήγησή του από την καταπληκτική ψαραγορά ψάχνοντας τα υλικά για το πρώτο του πιάτο. Τιμάει το στιλ του Σαιν Τροπέ και μαγειρεύει επάνω σε γιοτ, εκμεταλλευόμενος τα τοπικά θαλασσινά, με τη μέθοδο enpapillotte.
Μια οδηγός της πόλης μάς εξηγεί πώς η Μπριζίτ Μπαρντό μεταμόρφωσε την πόλη από ένα ήσυχο ψαροχώρι σε διεθνή καυτό προορισμό, και εξηγεί τον ρόλο που έπαιξε στο πιο διάσημο γλυκό της πόλης. Αφού εξερευνάει την πόλη, ο Τζέιμς επισκέπτεται έναν παλιό φίλο, τον Μισέλ Ρου. Μαζί ετοιμάζουν ένα ιδιαίτερο μπάρμπεκιου και ο Τζέιμς μαγειρεύει για τον Μισέλ με υλικά από τον κήπο του. Επιστρέφοντας στην κουζίνα του, ο Τζέιμς φτιάχνει ένα πιάτο που έφαγε ενώ ήταν στο Σαιν Τροπέ, ψητό κοτόπουλο με πατάτες ογκρατέν Ντοφινουά. Εμπνευσμένος από τον καιρό που πέρασε με τον Μισέλ, χρησιμοποιεί απλά υλικά για να φτιάξει φιλέτα γλώσσας με σως ταρτάρ.




Διαθέσιμο για 14 μέρες στο ERTFLIX.

https://www.ertflix.gr/

(E)
Επόμενο > [K8] ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ - Δ΄ ΚΥΚΛΟΣ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ) (E)

 
     




Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά