|
Ντοκιμαντέρ, παραγωγής BBC 2015.
Ο σεφ Ρικ Στάιν ξεκινά ένα οδοιπορικό μέσω Ιταλίας, Κροατίας, Αλβανίας, Ελλάδας και Τουρκίας με στόχο να εξερευνήσει τη γαστρονομική κληρονομιά της θρυλικής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, να αποκαλύψει την ελάχιστα γνωστή ιστορία και την κουζίνα της αλλά και να απολαύσει το φαγητό που πολλοί έχουν συνδέσει με τις διακοπές τους στην ανατολική Μεσόγειο και την Αδριατική. Υγιεινά, ελαφρά, νόστιμα φαγητά που ταιριάζουν πολύ καλά με την ηλιοφάνεια, τα πολυάριθμα νησιά, το παγωμένο κρασί και τις καταγάλανες, πεντακάθαρες θάλασσες
Eπεισόδιο 6
Περιγραφή επεισοδίου
Το επικό ταξίδι του Ρικ Στάιν από τη Βενετία έως την Κωνσταντινούπολη, πλησιάζει στο τέλος του, καθώς εγκαταλείπει τη νότια Ελλάδα για τις ακτές της Δυτικής Τουρκίας.
Στη χερσόνησο του Τσεσμέ απολαμβάνει το παραδοσιακό κρεμώδες τυρί Armola, ωριμασμένο σε δέρμα κατσίκας, το περίφημο κόκκινο κρασί από τα Βουρλά και το απόλυτο τουρκικό πρωινό. Επίσης μαγειρεύει το περίφημο πιάτο «όπως αρέσει στον Σουλτάνο», Χουνκιάρ μπεγιεντί δηλαδή αρνί ή μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας.
Διαθέσιμο για 7 μέρες στο ERTFLIX.
|
|