ΚΥΡΙΑΚΗ  02/08/2020
20:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΈρευναERTFLIX
Η «Μηχανή του Χρόνου» είναι μια εκπομπή που δημιουργεί ντοκιμαντέρ για ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα. Επίσης παρουσιάζει αφιερώματα σε καλλιτέχνες και δημοσιογραφικές έρευνες για κοινωνικά ζητήματα που στο παρελθόν απασχόλησαν έντονα την ελληνική κοινωνία.

Δείτε σήμερα: «Η άγνωστη ζωή του Σωτήρη Μουστάκα»

Άγνωστες ιστορίες από τη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία του Σωτήρη Μουστάκα, παρουσιάζει η «Μηχανή του χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο.

Η εκπομπή παρουσιάζει τα νεανικά χρόνια του Μουστάκα στην Κύπρο και τη συμμετοχή του στην Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών ενάντια στη βρετανική κυριαρχία στο νησί. Μάλιστα, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο νεαρός Κύπριος ήταν μουσικό ταλέντο και έπαιζε βιολί. Μια συνάντηση με τον Νίκο Σταυρίδη τον έφερε στην Αθήνα για να δώσει εξετάσεις στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Απορρίφθηκε, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Έδωσε ξανά, πέρασε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του.

Η «Μηχανή του χρόνου» περιγράφει την κινηματογραφική του πορεία και τη συμμετοχή του στον «Ζορμπά» του Κακογιάννη μ' έναν μικρό, αλλά χαρακτηριστικό ρόλο. Η έρευνα φωτίζει την άγνωστη ιστορία με την υποψηφιότητα για Όσκαρ για το ρόλο αυτό, που ο Μουστάκας έχασε την τελευταία στιγμή.

Κριτικοί και συνάδελφοί του μιλούν για τους ρόλους του στο θέατρο που άφησαν εποχή, αλλά και για το παράπονό του από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Φίλοι και συγγενείς περιγράφουν το προσωπικό δράμα του ηθοποιού, με την ασθένεια της συζύγου του, Μαρίας Μπονέλλου και τη συγκινητική στήριξή του.

Η κόρη του, Αλεξία Μουστάκα, μοιράζεται προσωπικές ιστορίες από τη ζωή του πατέρα της, ο οποίος λάτρευε το ψάρεμα και το κυνήγι.

Το τέλος του ηθοποιού ήταν αθόρυβο, καθώς, παρόλο που έπασχε από καρκίνο, συνέχισε να δουλεύει και να φροντίζει τη σύζυγό του.

Ο Γιάννης Σμαραγδής συγκινεί με την αποκάλυψη ότι ο Μουστάκας έπαιξε τον τελευταίο του ρόλο στην ταινία «Ελ Γκρέκο» χωρίς αμοιβή, επειδή ήξερε πως θα φύγει από τη ζωή.

Στην εκπομπή, εκτός από την κόρη του, μιλούν η ανιψιά του Αλέξια Μουστάκα, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, οι ηθοποιοί Γιάννης Βογιατζής, Θανάσης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κωνσταντίνου, Ηρώ Μουκίου, Ελένη Γερασιμίδου, Βάσια Τριφύλλη, καθώς και ο στενός φίλος.
Παρουσίαση: Χρίστος Βασιλόπουλος

[K] ΣΑΝΤΑ ΤΣΙΚΙΤΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ) < Προηγούμενο
Επόμενο >  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΚΑΙΡΟΣ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά