ΚΥΡΙΑΚΗ  02/08/2020
13:00 Κατάλληλο για όλους
ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)   
ΜΟΥΣΙΚΑ / ΠαράδοσηΜετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Σειρά εκπομπών για την ελληνική μουσική παράδοση.

Δείτε σήμερα: «Δήμος Βουγιούκας, η τέχνη του ακορντεόν»
Eπεισόδιο 14

Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 και ώρα 13:00-15:00, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» υποδέχονται τον Δήμο Βουγιούκα, έναν από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες στο ακορντεόν.

Μαζί με μια δυναμική παρέα από μουσικούς φίλους και συνεργάτες, μας ταξιδεύουν σ’ ένα ρεπερτόριο γοητευτικό και πολύμορφο! Ξεκινώντας από την παράδοση της πολίτικης «αρμόνικας» (με τα χασάπικα, τα συρτά και τους μπάλους) περνάμε στα καφέ-αμάν της Σμύρνης, σ’ έναν φόρο τιμής στους παλαιούς μεγάλους δεξιοτέχνες του οργάνου. Ακολουθεί ένα ταξίδι στα Βαλκάνια (Σερβία και Ρουμανία), όπου το ακορντεόν παίζει σημαντικό ρόλο στις τοπικές τσιγγάνικες παραδόσεις. Στη συνέχεια, με ενδιάμεσο σταθμό στη Λισαβόνα και τα πορτογαλέζικα φάδος, ταξιδεύουμε στον αμερικάνικο νότο, με τον ιδιαίτερο τύπο του «μπαντονεόν» να συνοδεύει τα αργεντίνικα τάνγκος, τις μιλόνγκες και τα λαϊκά βαλς. Για να καταλήξουμε στην παλιά Αθήνα, με τα κοσμαγάπητα «ελαφρά» τραγούδια του Μεσοπολέμου και τους σπουδαίους συνθέτες της εποχής να συνοδεύουν κι εδώ την έμπνευσή τους με τον ήχο και τη δεξιοτεχνία του ακορντεόν!

Το μουσικό σχήμα της εκπομπής αποτελούν οι μουσικοί: Δήμος Βουγιούκας (μουσική επιμέλεια, ακορντεόν, μπαντονεόν), Αγάθωνας Ιακωβίδης (μαντολίνο), Δημήτρης Κουφογιώργος (κιθάρα), Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο), Νίκος Μήλας (βιολί) και Χριστίνα Κουκή (σαντούρι). Τραγουδούν ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, η Ασπασία Στρατηγού και η Εύη Μάζη.Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS

Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

https://www.ertflix.gr/


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο >  ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΚΑΙΡΟΣ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα (Live Streaming)
Μετάδοση παγκοσμίως (Live Streaming)
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά