ΚΥΡΙΑΚΗ  02/08/2020
21:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΜουσικόERTFLIX
Οι «Μουσικές του κόσμου», επιχειρούν ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι από παραδοσιακούς ήχους και εξωτικούς ρυθμούς, μέχρι ηλεκτρονικά ακούσματα και πειραματικές μουσικές προσεγγίσεις.

Δείτε σήμερα: Γλασκώβη –Instal Festival

Οι Μουσικές του Κόσμου» ταξιδεύουν στην Γλασκόβη της Μεγάλης Βρετανίας για το κορυφαίο φεστιβάλ πειραματικής μουσικής Instal.
Μέσα από τους διοργανωτές Barry και Bryony αλλά κυρίως, χάρη στους μουσικούς που συμμετέχουν και στο έργο τους, βιώνουμε τον «πειραματικό κόσμο». Συναντούμε ανθρώπους με πρωτοποριακό, προκλητικό πνεύμα (μουσικούς, καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές), αντικομφορμιστές, που κατοικούν έξω από το ρεύμα του συρμού. Παρακολουθούμε μια ομάδα που αποτελείται από τους πιο αυθεντικούς, σημαντικούς και θρυλικούς μουσικούς της free jazz, του noise, του μινιμαλισμού και του αυτοσχεδιασμού, όπως τον αυστριακό οργανίστα και διάσημο καλλιτέχνη Hermann Nitsch ή τη διάσημη vocalist Joan La Barbara, η οποία υπήρξε συνεργάτιδα του πρωτοπόρου του πειραματικού ήχου, John Cage. Συναντούμε τους ιάπωνες εκπροσώπους της μινιμαλιστικής μουσικής οι οποίοι μας εξηγούν πώς παράγουν ήχους μέσω πομπών FM και άλλων παράδοξων «οργάνων». Επίσης, γνωρίζουμε εκπροσώπους της εννοιολογικής (conceptual) ποίησης και ριζοσπαστικούς διανοητές και τους ρωτούμε τι είναι αυτό που πραγματικά τους εμπνέει, τι βρίσκεται στον πυρήνα της δημιουργίας τους; «Αδυνατώ να καταλάβω γιατί ο άνθρωπος φοβάται τις νέες ιδέες. Εμένα, με φοβίζουν οι παλιές.» JOHN CAGEΣκηνοθεσία: Αγγελική Αριστομενοπούλου

[K8] SELFIE RELOADED < Προηγούμενο
Επόμενο > [K16] ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά