ΣΑΒΒΑΤΟ  23/05/2020
19:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ  (Β' ΚΥΚΛΟΣ)   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

TATE BRITAIN ‘S GREAT BRITISH WALKS


Έτος παραγωγής: (2017)


ERTFLIX Greece
Σειρά ντοκιμαντέρ βρετανικής παραγωγής 2017 που θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια (Β’ Κύκλος)
Η σειρά μας ταξιδεύει σε τοπία που έχουν εμπνεύσει τους αγαπημένους ζωγράφους της Μ. Βρετανίας , από τους John Constable, William Powell Frith και J.M.W. Turner, στον William Hogarth, τον Josef Herman και τον Alfred Wallis. Η σειρά ταξιδεύει στο μήκος και το πλάτος της Βρετανίας - από τα περίχωρα του Λονδίνου και το αγροτικό Suffolk έως τα σύνορα της Σκωτίας και τα χωριά της Νότιας Ουαλίας. Πλούσιο σε ιστορίες, κουτσομπολιά και κρυμμένα μυστικά για τα τοπία που αγαπήθηκαν κάποτε από μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες μας.
Ο ιστορικός Gus Casely-Hayford περπατά στα τοπία αυτών των έργων με τους Michael Sheen, Miriam Margolyes, τον Danny Baker, τον Cerys Matthews, τον Simon Callow και τον Richard E. Grant.

Δείτε σήμερα: ΟΥΙΛΙΑΜ ΧΟΛΜΑΝ ΧΑΝΤ [WILLIAM HOLMAN HUNT]
Eπεισόδιο 5

Ο Γκας Κέισλι-Χέιφορντ παρέα με τον ηθοποιό Ρόμπερτ Λίντσεϊ εξερευνούν τα τοπία που ενέπνευσαν τον βικτωριανό ζωγράφο Ουίλιαμ Χόλμαν Χαντ. Το ταξίδι τους θα τους πάει από τους γκρεμούς των ακτών του Σάσεξ στα σοκάκια του Τσέλσι, καθώς περιπλανιούνται στον κόσμο της Προραφαηλιτικής Αδελφότητας, της ομάδας των νεαρών που ξεκίνησαν μία επανάσταση και είχαν εμμονή με τις μούσες τους. Με επικεφαλής τον Χόλμαν Χαντ, αντιτάχθηκαν στη Βασιλική Ακαδημία και άλλαξαν τη βρετανική τέχνη μια για πάντα.
Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο >  ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά