ΣΑΒΒΑΤΟ  23/05/2020
18:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΈρευναERTFLIX
Η «Μηχανή του Χρόνου» είναι μια εκπομπή που δημιουργεί ντοκιμαντέρ για ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα. Επίσης παρουσιάζει αφιερώματα σε καλλιτέχνες και δημοσιογραφικές έρευνες για κοινωνικά ζητήματα που στο παρελθόν απασχόλησαν έντονα την ελληνική κοινωνία.

Δείτε σήμερα: «Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού» Β’ Μέρος

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος για τη Βίκυ Μοσχολιού η Μηχανή του Χρόνου μας γυρίζει πίσω στην Πρωτομαγιά του 1967. Τότε τελέστηκε ο γάμος της χρονιάς ανάμεσα σε δύο είδωλα της εποχής τη Βίκυ Μοσχολιού και το Μίμη Δομάζο. Η Μητρόπολη Αθηνών, κατακλύστηκε από θαυμαστές του ζευγαριού και η Μοσχολιού κατάφερε να μπει στο ναό με τη βοήθεια ενός παλαιστή.
Σε ηλικία τριάντα χρονών η Μοσχολιού είχε αποκτήσει δόξα, αποδοχή και χρήματα. Με το Μίμη Δομάζο άνοιξαν το δικό τους μαγαζί τον περίφημο Ζυγό. Ένα θερινό σινεμά που το μετέτρεψαν σε νυχτερινό κέντρο, το οποίο πήρε το όνομά του από το ζώδιο της μεγάλης τους κόρης. Εκεί συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Μητσιάς, ο Μούτσης, η Τσανακλίδου και ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Άκη Πάνου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Γιάννη Σπανού, του Γιώργου Χατζηνάσιου και τόσων άλλων.
Καθημερινά 1.000 άτομα άκουγαν τη χαρισματική φωνή της.
Στα τέλη της δεκαετίας ο Ζυγός θα ολοκληρώσει τον κύκλο του και μαζί του και ο έγγαμος βίος της Μοσχολιού. Η Βίκυ Μοσχολιού αφιερώθηκε στις δύο της κόρες και παρά τις δύο μακροχρόνιες σχέσεις που έκανε δεν παντρεύτηκε ποτέ ξανά.
Την αυγή της δεκαετίας του ΄80 η Μοσχολιού θα εκπλήξει με το επαγγελματικό της θάρρος να συνεργαστεί με έναν πρωτοεμφανιζόμενο τότε συνθέτη, τον Σταμάτη Κραουνάκη. Η συνεργασία μαζί του θα σηματοδοτήσει την τρίτη καριέρα της Μοσχολιού και θα γίνει μια σημαντική καλλιτεχνική εκκίνηση για τον Σταματη Κραουνάκη.
Στη δεκαετία του ΄90 δύο γεγονότα θα συγκλονίσουν τη Βίκυ Μοσχολιού. Ο θάνατος του μέντορά της Γιώργου Ζαμπέτα και του πατέρα της.
Λίγα χρόνια αργότερα και η ίδια θα έρθει πρόωρα αντιμέτωπη με θανατηφόρα ασθένεια. Οι συνάδελφοι της, της αφιέρωσαν μία μεγαλειώδη συναυλία για να την αποχαιρετήσουν. Είναι η πρώτη φορά που δέκα κορυφαίες ελληνίδες τραγουδίστριες ανέβηκαν μαζί στη σκηνή και αυτό είναι άλλο ένα από τα πολλά επιτεύγματα της Βίκυς Μοσχολιού.Αρχισυνταξία: Δημήτρης Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νταούλης

Παρουσίαση: Χρίστος Βασιλόπουλος

Επόμενο >  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΚΑΙΡΟΣ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά