ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  27/03/2020
01:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Ιστορία

SECRETS OF HISTORY: CRACKING THE CASE


Έτος παραγωγής: (2016)Ιστορικά γεγονότα, ανθρώπινα δράματα και μυθικά πεπρωμένα, όλα τα μεγάλα κεφάλαια της Ιστορίας έχουν αφήσει σκιές, αμφιβολίες και άλυτα αινίγματα. Αυτά τα συναρπαστικά ντοκιμαντέρ επιχειρούν να ρίξουν άπλετο φως στα γεγονότα, αποκαλύπτοντας καλά κρυμμένα μυστικά, υπογραμμίζοντας την υποκρισία και τις απάτες. Ψάχνουν για τις κρυμμένες αλήθειες πίσω από τους μύθους.

Δείτε σήμερα: «Τι γιορτάζουμε την 14η Ιουλίου;» (Le 14 Juillet)

Κάθε 14η Ιουλίου στα Ηλύσια Πεδία, στις πλατείες των χωριών, στους πυροσβεστικούς σταθμούς, κάτω από βροχή βεγγαλικών, οι Γάλλοι γιορτάζουν την εθνική γιορτή τους. Εορταστική ατμόσφαιρα επικρατεί στη χώρα. Με στρατιωτικές παρελάσεις, συλλογικούς εορτασμούς, χορούς και γλέντια, η 14η Ιουλίου έγινε η εμβληματική γιορτή της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Αλήθεια όμως, τι γιορτάζει η Γαλλία εκείνη την ημέρα;  Την επέτειο από την Άλωση της Βαστίλης, έμαθαν στα σχολεία. Αληθεύει; Το 1880, έναν αιώνα έπειτα από την Επανάσταση του 1789, ένας νόμος ήρθε τελικά να ρυθμίσει το ζήτημα. Βέβαια, το κείμενο περιλαμβάνει μόνο μία και μοναδική γραμμή: η Δημοκρατία καθιερώνει την 14η Ιουλίου ως ημέρα ετήσιας εθνικής γιορτής. Καμία αναφορά για τη Βαστίλη, αλλά ούτε και για τη Γαλλική Επανάσταση.Σκηνοθεσία: Françoise Cros De Fabrique.

Παραγωγή: Γαλλίας

Επόμενο > [K8] ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ (2020)

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά