ΠΕΜΠΤΗ  26/03/2020
19:45 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΕκπομπήWeb TV


Ελάτε να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας. Τον πιο πυκνοκατοικημένο, αλλά ίσως και τον λιγότερο χαρτογραφημένο.

Η Αττική είναι όλη η Ελλάδα υπό κλίμακα. Έχει βουνά, έχει θάλασσα, παραλίες και νησιά, έχει λίμνες και καταρράκτες, έχει σημαντικές αρχαιότητες, βυζαντινά μνημεία και ασυνήθιστα μουσεία, κωμοπόλεις και γραφικά χωριά και οικισμούς, αρχιτεκτονήματα, φρούρια, κάστρα και πύργους, έχει αμπελώνες, εντυπωσιακά σπήλαια, υγροτόπους και υγροβιότοπους, εθνικό δρυμό.

Έχει όλα εκείνα που αποζητούμε σε απόδραση -έστω διημέρου- και ταξιδεύουμε ώρες μακριά από την πόλη για να απολαύσουμε.

Η εκπομπή «Εντός Αττικής», προτείνει αποδράσεις -τι άλλο;- εντός Αττικής.

Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που μπορεί να είναι δύο βήματα από το σπίτι του ή σε σχετικά κοντινή απόσταση και ενδεχομένως να μην έχουν πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχουν.

Εύκολα προσβάσιμα και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, για μια βόλτα, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.

Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.

Δείτε σήμερα: «Κήπος Διομήδους»

Ένας μικρός κήπος της Εδέμ «δύο βήματα» από τα σπίτια μας.
Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένα μέρος που προσφέρεται για μεγάλες αποδράσεις στη φύση.
Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους είναι ένα από τα περιβαλλοντικά κοσμήματα της Αττικής. Από το σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω αυτή η όαση πρασίνου, διεθνών προδιαγραφών, απέχει ελάχιστα και συνολικά από την Ομόνοια μόλις οκτώ χιλιόμετρα.
Αυτός ο μικρός επίγειος παράδεισος, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του όρους Αιγάλεω στο Χαϊδάρι (περιοχή Δαφνί) και αναπτύσσεται σε μια έκταση 1.860 στρεμμάτων, στοιχεία που τον καθιστά τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της Ελλάδας και της ανατολικής Μεσογείου.
Στον ανθώνα του περιμένουν να σε ταξιδέψουν χιλιάδες φυτά. Χωρίς να το καταλάβεις, περπατώντας μερικές εκατοντάδες μέτρα, ανάμεσα σε παρτέρια και βραχόκηπους, έχεις πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου ακριβώς, από τα περίπου 2.500 είδη φυτών (επί συνόλου 4.000) του κήπου. Φυτά από την Ασία, από την Αυστραλία, το Νότο της Ευρώπης και το Βορρά της Αφρικής.
Θα δεις κάκτους σε θερμοκήπια, μια εντυπωσιακή συστάδα μπαμπού, ιστορικά φυτά, φυτά με θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες, οικονομικά φυτά.
Το νερό είναι στοιχείο με έντονη παρουσία στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Εκτός από το ρέμα που τον διασχίζει στον ανθώνα υπάρχουν 25 λίμνες.
Ο δενδρώνας του είναι μια μικρή ζούγκλα. Εκτός από τα δέντρα της Μεσογειακής χλωρίδας, υπάρχουν βορειοαμερικανικές σεκόγιες με ύψος -οι συγκεκριμένες- που ξεπερνούν τα 20 μέτρα, κέδροι από τον Άτλαντα και τα Ιμαλάια, κινεζική γλεδίσχια, ένα ζωντανό απολίθωμα, διότι υπάρχει στη Γη εδώ και 250 εκατομμύρια χρόνια κ.ά.
Αξίζει τον κόπο να ανέβεις από τους φροντισμένους δασικούς δρόμους του βοτανικού κήπου στα ψηλότερα σημεία του. Θα νιώσεις ότι κάνεις χαμηλή πτήση πάνω από το Λεκανοπέδιο.
Στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους, επίσης, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αρπακτικά πτηνά και να πάρουν μια γεύση από την πανάρχαια τέχνη της γερακοτροφίας. Γεράκια, πετρίτες, κουκουβάγιες και μπούφοι δίνουν ένα σόου ικανοτήτων με ιλιγγιώδεις πτήσεις μερικά εκατοστά πάνω από τα κεφάλια των θεατών.Επιμέλεια-παρουσίαση: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος.
Ηχοληψία: Κοσμάς Πεσκελίδης.
Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Κανελλοπούλου.
Παραγωγή: Άννα Κουρελά- View Studio.

https://goo.gl/XR5czr

Επόμενο > [K8] ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ (2020)

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά