ΣΑΒΒΑΤΟ  15/02/2020
11:05 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΤαξίδιαERTFLIX
Σειρά ντοκιμαντέρ, που μας ταξιδεύει στην Ελλάδα.
Η εκπομπή «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» επισκέπτεται διάφορες όμορφες γωνιές της χώρας μας, εικόνες από τις οποίες μεταφέρει στη μικρή οθόνη.

Δείτε σήμερα: «Καβάλα»

Το ταξίδι στην Καβάλα ξεκινά από το μεγάλο παζάρι δίπλα στη θάλασσα. Η Μάγια Τσόκλη θα προσπαθήσει, για άλλη μια φορά, να ξεδιπλώσει την ιστορία της πόλης, η οποία ξεκινά τον 7ο αιώνα π.Χ. όταν οι Θάσιοι θα ιδρύσουν εκεί τη Νεάπολη.
Ακολουθώντας την πορεία της πόλης και με παρέα τον αρχιτέκτονα Γιάννη Αναγνωστόπουλο, θα μας μεταφέρει στο Ιμαρέτ που έκτισε ο Μεχμέτ Αλί την εποχή της άνθισης της Καβάλας, στην περιοχή του ’ϊ Γιάννη. Μια περιοχή που άρχισε να αναπτύσσεται όταν οι Τούρκοι επέτρεψαν στους Έλληνες να βγουν από τα τείχη της παλιάς πόλης με τις δεκάδες καπναποθήκες.
Η Μάγια Τσόκλη θα συναντήσει ακόμη εκεί τον κύριο Ρουδομέτωφ που συλλέγει χαμένες μνήμες της γενέτειράς του, τον κύριο Κούφαλη που για τρία χρόνια υπήρξε διευθυντής του Δημοτικού Περιφεριακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) και την αρχαιολόγο κυρία Γιούνη που θα μας ξεναγήσει στον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, τους Φιλίππους.Κείμενα - έρευνα: Μάγια Τσόκλη
Σκηνοθεσία - φωτογραφία: Χρόνης ΠεχλιβανίδηςΠαρουσίαση: Μάγια Τσόκλη

(E)
Επόμενο > [K8] ΣΤΑ ΑΚΡΑ (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά