ΣΑΒΒΑΤΟ  15/02/2020
06:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΑΓΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΦύσηERTFLIX
Πρόκειται για το οδοιπορικό δύο νέων ανδρών στην άγρια φύση της χώρας.
Οι διαδρομές τους ακολουθούν τα μονοπάτια μέσα στους Εθνικούς δρυμούς της Ελλάδος με σκοπό να συναντήσουν και να μας γνωρίσουν την άγρια πανίδα και σε κάποιες περιπτώσεις και τη χλωρίδα των περιοχών που εξερευνούν (ερπετά, πουλιά, θηλαστικά, έντομα και αμφίβια).
Η Άγρια Ελλάδα θα μιλάει απλόχερα, με χιούμορ, εγκυρότητα και ζωντάνια για την ελληνική άγρια πανίδα - και σε κάποιες περιπτώσεις για την χλωρίδα, ανάλογα με τον βιότοπο.

Δείτε σήμερα: ΠΡΕΣΠΕΣ

O Ηλίας και η Κίκα ταξίδεψαν στις λίμνες Πρέσπες, σ’ ένα θρυλικό τόπο.
Εκεί που πολλοί βρήκαν καταφύγιο σε δύσκολους καιρούς για τη χώρα, εκεί που σήμερα βρίσκουν καταφύγιο στη μοναδική φύση της περιοχής πολλά άγρια ζώα.
Ξεκινούν βορειοδυτικά, σ’ ένα μονοπάτι που τους οδηγεί σε παράκτιες σπηλιές. Εκεί ανυπομονούν να δουν τι πλάσματα ζουν εκεί. Σε μια από τις σπηλιές συναντούν μια μεγάλη αποικία από νυχτερίδες. Παρατηρούν και καταγράφουν αυτά τα μυστήρια ζώα, που οι μύθοι τα κάνουν να μοιάζουν επικίνδυνα. Μετά από ώρες περπατήματος, αφήνουν τις νυχτερίδες στον ημερήσιο ύπνο τους και επισκέπτονται τον Αγ. Αχίλλειο, το γνωστό νησί των Πρεσπών. Η πορεία τους συνεχίζεται στο Παραλίμνιο Δάσος, όπου βρίσκουν πολλά ίχνη άγριων ζώων και... την πρώτη Οχιά στο «δρόμο τους».
(E)
Επόμενο > [K] ΖΩΟΓΡΑΦΙΑ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ) (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά