ΣΑΒΒΑΤΟ  22/02/2020
00:15 Κατάλληλο για όλους
Η ΖΩΗ ΑΛΛΙΩΣ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΕκπομπήWeb TV


Προσωποκεντρικό, ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ με την Ίνα Ταράντου.

«Η ζωή δεν μετριέται από το πόσες ανάσες παίρνουμε, αλλά από τους ανθρώπους, τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα».
Η Ίνα Ταράντου ταξιδεύει και βλέπει τη «Ζωή αλλιώς». Δεν έχει σημασία το πού ακριβώς. Το ταξίδι γίνεται ο προορισμός και η ζωή βιώνεται μέσα από τα μάτια όσων συναντά.
Ιστορίες ανθρώπων που οι πράξεις τους δείχνουν αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα. Μέσα από τα «μάτια» τους βλέπουμε τη ζωή, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας. Άνθρωποι που παρά τις αντιξοότητες, δεν το έβαλαν κάτω, πήραν το ρίσκο και ανέπτυξαν νέες επιχειρηματικότητες, ανέδειξαν ανεκμετάλλευτα κομμάτια της ελληνικής γης, αναγέννησαν τα τοπικά προϊόντα.
Λιγότερο ή περισσότερο κοντά στα αστικά κέντρα, η κάθε ιστορία μάς δείχνει με τη δική της ομορφιά μία ακόμη πλευρά της ελληνικής γης, της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής πραγματικότητας. Άλλοτε κοιτώντας στο μέλλον κι άλλοτε έχοντας βαθιά τις ρίζες της στο παρελθόν.
Η ύπαιθρος και η φύση, η γαστρονομία, η μουσική παράδοση, τα σπορ και τα έθιμα, οι Τέχνες και η επιστήμη είναι το καλύτερο όχημα για να δούμε τη «Ζωή αλλιώς». Και θα μας τη δείξουν άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Που ξέρουν πολύ καλά να βλέπουν τη ζωή.
Θα ανοίξουμε το χάρτη και θα μετρήσουμε χιλιόμετρα. Με πυξίδα τον άνθρωπο θα καταγράψουμε την καθημερινότητα σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Θα ανακαλύψουμε μυστικά σημεία, ανεξερεύνητες παραλίες και off road διαδρομές. Θα γευτούμε νοστιμιές, θα μάθουμε πώς φτιάχνονται τα τοπικά προϊόντα. Θα χορέψουμε, θα γελάσουμε, θα συγκινηθούμε.
Θα μεταφέρουμε το συναίσθημα… να σου κόβεται η ανάσα. Πάνω στο κάστρο της Σκύρου, στην κορυφή του Χελμού μετρώντας τα άστρα, στο παιάνισμα των φιλαρμονικών στα καντούνια της Κέρκυρας το Πάσχα, φτάνοντας μέχρι το Κάβο Ντόρο, περπατώντας σε ένα τεντωμένο σχοινί πάνω από το φαράγγι του Αώου στην Κόνιτσα.

Γιατί η ζωή είναι ακόμη πιο ωραία όταν τη δεις αλλιώς!

Δείτε σήμερα: «Σκύρος: Χειμώνας στο Νησί»

“Ποια είναι αυτή με την ομπρέλα μέσα στη βροχή; Τρελή είναι, τι κάνει;”

Οι κάτοικοι της Σκύρου είναι αυθόρμητοι, αυθεντικοί, αξιαγάπητοι.

“Τις δυσκολίες της ζωής να μην τις παίρνεις στα σοβαρά, κορίτσι μου”.

Η ενέργεια της Σκύρου σε κάνει να δεις τη Ζωή Αλλιώς, να δώσεις άλλη διάσταση, πιο ανθρώπινη και συγχρόνως μεγαλύτερη από τον άνθρωπο, σε ό,τι σου συμβαίνει.

Η Σκύρος μας γέμισε εικόνες, γεύσεις, ήχους και ομορφιά. Πευκόφυτη και καταπράσινη από τη μιά, πιο άγρια και βραχώδης από την άλλη. Στέκει καμαρωτή και ξεχωριστή στη μέση του Αιγαίου. Με μια χώρα - στολίδι, σαν περιδέραιο από κύβους σκαρφαλωμένη στην πλαγιά.

Ο Γιωργής μας μίλησε για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του τόπου του, ο Μανώλης μοιράστηκε μαζί μας την αγάπη και την αφοσίωσή του στα Σκυριανά αλογάκια, η κα. Φρόσω μας μαγείρεψε την περίφημη Σκυριανή Αστακομακαρονάδα. Και από τα εκκλησάκια, τις ακροθαλασσιές και το επιβλητικό κάστρο της κορυφής, βρεθήκαμε σε ένα παραδοσιακό Σκυριανό σπίτι, μαζί με Γέρους, Κορέλες και εκκωφαντικά κουδούνια. Ήχος και θέαμα Σκυριανού Καρναβαλιού που προκαλεί δέος και αφυπνίζει τα άδυτα των ανθρώπων.

Όποια εποχή, όποια εμπειρία κι αν σε περιμένει σε αυτό το περήφανο νησί των Σποράδων, η Ζωή είναι ακόμη πιο ωραία όταν την δεις… Αλλιώς!Aρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου
Δημοσιογραφική έρευνα και Επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νικόλας Καρανικόλας
Μοντάζ: Δημήτρης Μέρας
Ηχοληψία: Γκίκας Τάσος
Μουσική Σήματος Αρχής: Γιάννης Πασακαλίδης
Οργάνωση Παραγωγής: Γιάννης Κωνσταντινίδης
Βοηθός Παραγωγής: Γιώργος Ψαρράς
Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου

Παρουσίαση: Ίνα Ταράντου

Επόμενο > [K12] ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά