ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  14/02/2020
09:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΙΛΙΑΔΑ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

GREEK MYTHS/ THE ILIAD


Έτος παραγωγής: (2019)Σειρά animated ντοκιμαντέρ παραγωγής ARTE 2019 που θα ολοκληρωθεί σε δέκα ημίωρα επεισόδια.
Μετά την επιτυχία των ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΘΩΝ, σας φέρνουμε το επόμενο κεφάλαιο! Μια προσαρμογή της Ιλιάδας του Ομήρου. Ένα επικό ποίημα για τον Τρωικό πόλεμο.
Κάθε επεισόδιο εναλλάσσει σκηνές πρωτότυπου animation που δημιουργήθηκαν σε 3D και πλούσια εικονογραφία που επιλέχθηκε από όλη την ιστορία της τέχνης, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Δείτε σήμερα: Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ [THE WRATH OF ACHILLES]
Eπεισόδιο 3

Έχουν περάσει δέκα χρόνια, από όταν ο στρατός των Ελλήνων έφτασε στις ακτές της Τροίας. Όμως, η πόλη του βασιλιά Πριάμου δεν έχει πέσει ακόμη. Μέσα στα τείχη της, ο πρωτότοκος γιος του βασιλιά, ο Έκτορας, κατηγορεί τον αδερφό του, Πάρη, γι’ αυτόν τον πόλεμο δίχως τέλος…
Όμως, ο Πάρης αγαπά την Ελένη και δεν ακούει τίποτα. Εδώ και αρκετές μέρες, μία μυστηριώδης επιδημία εξαπλώνεται στο στρατόπεδο των Ελλήνων. Ο μάντης Κάλχας λέει στους Έλληνες βασιλιάδες πως την έστειλε ο Απόλλωνας, για να εκδικηθεί που ο Αγαμέμνονας σκλάβωσε την όμορφη Χρυσηίδα, την κόρη ενός απ’ τους ιερείς του. Ο πατέρας της παραπονέθηκε στον θεό. Ο Αχιλλέας ζητά να επιστρέψει ο Αγαμέμνονας την κοπέλα στον πατέρα της. Ο Αγαμέμνονας δέχεται, αλλά λέει πως ο Αχιλλέας πρέπει να του δώσει τη δική του προστατευόμενη, τη Βρισηίδα, ως αποζημίωση. Τρέμοντας από οργή, ο Αχιλλέας ορκίζεται πως δεν θα πολεμήσει άλλο, και απομονώνεται. Η μητέρα του, η Θέτις, πηγαίνει στον Δία και του ζητά να υπερασπιστεί τον Αχιλλέα. Ο παντοδύναμος Ολύμπιος θεός δεν έχει ξεχάσει την παλιά αγαπημένη του. Αποφασίζει να πάρει το μέρος των Τρώων και στέλνει ένα όνειρο στον Αγαμέμνονα για να τον παγιδέψει.
(E)
Επόμενο > [K8] ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά