ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  14/02/2020
20:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΜουσικόERTFLIX
Οι «Μουσικές του κόσμου», επιχειρούν ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι από παραδοσιακούς ήχους και εξωτικούς ρυθμούς, μέχρι ηλεκτρονικά ακούσματα και πειραματικές μουσικές προσεγγίσεις.

Δείτε σήμερα: «Διασκευές»

Με αφορμή την τάση που παρατηρείται στην μουσική παραγωγή της τελευταίας δεκαετίας να ανασύρει στο προσκήνιο παλιές μελωδίες και τραγούδια, η εκπομπή εξετάζει τις διασκευές σε όλες τους τις μορφές: άλλοτε ως ακριβείς επανεκτελέσεις, άλλοτε ως παλιά τραγούδια με διαφορετικές ενορχηστρώσεις κι άλλοτε ως εντελώς καινούρια κομμάτια που χρησιμοποιούν μικρά στοιχεία “samples” από το πρωτότυπο.
Η αφήγηση της εκπομπής ξεκινάει με τον γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό Μανώλη Οικονόμου που εκπέμπει ζωντανά ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στις διασκευές. Στη συνέχεια, μέσα από το ραδιόφωνο, μας συστήνονται οι μουσικές μπάντες που ασχολούνται με το αντικείμενο.
Μερικά από τα ονόματα που εμφανίζονται στην εκπομπή είναι οι Burger Project, οι Imam Baildi, ο Βασιλικός και οι Locomondo, οι οποίοι διασκευάζουν γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια.
Η εκπομπή κλείνει με τους πασίγνωστους πλέον στην Ελλάδα Nouvelle Vague σε μια εκρηκτική συναυλία.Σκηνοθεσία: Αγγελική Αριστομενοπούλου

  (Β' ΚΥΚΛΟΣ) (E)
Επόμενο > [K8] Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά