ΔΕΥΤΕΡΑ  10/02/2020
09:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΠολιτισμόςLive Streaming

Δείτε σήμερα: «Ανδρέας Εμπειρίκος, ο ποιητής μέσα από τις εικόνες του»

Ένα διαφορετικό πορτρέτο του σπουδαίου υπερρεαλιστή ποιητή θα παρακολουθήσουμε από το «Παρασκήνιο».
Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τα κινηματογραφικά αποσπάσματα που γύρισε ο Ανδρέας Εμπειρίκος σε φιλμ Super 8 και σε 16 mm, αλλά και τον τεράστιο όγκο των αριστουργηματικών φωτογραφιών που τραβούσε επί σαράντα και πλέον χρόνια, επιχειρούμε ένα ιδιότυπο ταξίδι στον κόσμο του ποιητή, μέσα από τις εικόνες που ο ίδιος είχε συλλάβει.
Μοναδικός οδηγός σ’ αυτό το ταξίδι των εικόνων, είναι ο Λεωνίδας Εμπειρίκος, πολυαγαπημένος γιος του Ανδρέα, που αποτελεί και το βασικότερο πρόσωπο που απεικονίζεται στα φιλμ. Μέσα από το ξετύλιγμα της παιδικής μνήμης, βλέπουμε την Ελλάδα που αλλάζει από το 1951 μέχρι το 1975(χρονιά θανάτου του ποιητή), πρόσωπα μυθικά όπως ο Ελύτης, ο Τσαρούχης, ο Σεφέρης, ο Μαυροειδής, η Μαρία Βοναπάρτη και τόσοι άλλοι.
Παράλληλα, ο Λεωνίδας στέκεται σε ορισμένες χαρακτηριστικές στιγμές και περιόδους της ζωής (προσωπικής και καλλιτεχνικής) του πατέρα του, μέσα από μια συναρπαστική και ζωντανή αφήγηση.
Μαθαίνουμε μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα λεπτομέρειες για την περιπέτεια του «Μεγάλου Ανατολικού», εστιάζουμε στην οιδιπόδεια σχέση με τον πατέρα του ποιητή, και μέσα από την αληθινά ερωτική του σχέση με την Άνδρο, ψηλαφούμε την κατά Εμπειρίκο Ουτοπία.
Μια αληθινά συναρπαστική, εμπλουτισμένη με σπάνιες εικόνες αλλά και λεπτό χιούμορ περιδιάβαση, στον κόσμο ενός μείζονος σημασίας ποιητή και ανθρώπου.Σκηνοθεσία – Σενάριο : Ηλίας Γιαννακάκης
Φωτογραφία: Claudio Bolivar
Μοντάζ: Μυρτώ Λεκατσά
Παραγωγή: Cinetic, 2008

(E)
Επόμενο > [K8] ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ) (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά