ΚΥΡΙΑΚΗ  19/01/2020
20:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΠ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

UNITED KINGDOM OF POP


Έτος παραγωγής: (2017)Ντοκιμαντέρ παραγωγής ZDF/ARTE 2017 που θα ολοκληρωθεί σε 2 ωριαία επεισόδια.
Σκιφλ, μπιτ, ροκ, γκλαμ, πανκ, σκα, μπριτ ποπ, ρέιβ ή ντραμ εν μπέις. Όλα αυτά τα στυλ ποπ μουσικής ξεκίνησαν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως και οι Μπιτλς, οι Στόουνς, οι Λεντ Ζέπελιν, οι Κολντπλέι ή η Αντέλ. Η Βρετανία είναι η αδιαμφησβήτητη υπερδύναμη της ποπ, μαζί με τις ΗΠΑ. Εδώ και 60 χρόνια, η μουσική απ’ το Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώνει τον ήχο της σύγχρονης εποχής. Η τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ το «Ηνωμένο Βασίλειο της Ποπ» δίνει σ΄ αυτό το καθοριστικό επίτευγμα την αναγνώριση που του αξίζει.
Το «Ηνωμένο Βασίλειο της Ποπ» ανασκοπεί τις εξελίξεις των περασμένων δεκαετιών με τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές και παρατηρητές της εποχής. Τους εξετάζει μαζί με εμπειρογνώμονες και τους ταξινομεί. Με αυτόν τον τρόπο εξετάζει και τα βασικά πολιτικά και οικονομικά γεγονότα που αντικατοπτρίζονται στην ποπ κουλτούρα της χώρας: από το τέλος της αποικιοκρατίας μέχρι τον πόλεμο των Φώκλαντ, από την χαλαρή Βρετανία έως το Brexit.
Σε δύο επεισόδια, το «Ηνωμένο Βασίλειο της Ποπ» παρουσιάζει τα βασικά είδη, τους αστέρες και τις υποκουλτούρες τους, με τη μορφή κινηματογραφικών εκθέσεων, και αφηγείται τις κύριες ιστορίες της εξέλιξής τους. Κάθε επεισόδιο σχολιάζεται από αστέρες του μπριτ ποπ: τον Τζον Γουάτς, τη Μελ Σι, τον Μάλκολμ ΜακΛάρεν, τον Ράγκ εν Μπόουν και πολλούς άλλους.
Το «Ηνωμένο Βασίλειο της Ποπ» υποκλίνεται στην υπέροχη βρετανική ποπ κουλτούρα και γιορτάζει το κοσμοπολίτικο δημιουργικό της πνεύμα.

Δείτε σήμερα: Α’ ΚΑΙ Β’ ΜΕΡΟΣ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο >  ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά