ΚΥΡΙΑΚΗ  19/01/2020
18:15 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΕκπομπήWeb TV


Η εκπομπή «Οίνος ο αγαπητός», μας ταξιδεύει στους δρόμους του κρασιού της Ελλάδας.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια της αμπέλου και στην παραγωγή κρασιού. Η χώρα μας διαθέτει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, ενώ τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές.
Με ξεναγό τον οινολόγο δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, θα ταξιδέψουμε στις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας. Από τη Νεμέα μέχρι τη Δράμα και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Νάουσα, θα επισκεφτούμε οινοποιεία, αμπελώνες και κελάρια, θα δοκιμάσουμε μεθυστικά κρασιά -λευκά, κόκκινα, ροζέ, αφρώδη, γλυκά, λιαστά, ημίγλυκα, αλλά και αποστάγματα- και θα συνομιλήσουμε με ειδικούς και λάτρεις του «οίνου του αγαπητού».
Σ’ αυτό το διαφορετικό ταξίδι στη Διονυσιακή Ελλάδα, θα γνωρίσουμε τις διαφορετικές ποικιλίες που καλλιεργούνται ανά περιοχή, ντόπιες και ξενικές, τα κρασιά που παράγουν, τις ιδιαιτερότητές τους και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη διαδικασία. Θα μάθουμε πώς να διαλέξουμε το κατάλληλο μπουκάλι κρασί για κάθε περίσταση, με τι να το συνταιριάξουμε και πώς να το απολαύσουμε στο μέγιστο. Θα καταρρίψουμε μύθους για το κρασί και θα μυηθούμε στην τέχνη της οινογνωσίας, γιατί η απόλαυση ενός ποτηριού καλό κρασί μπορεί να γίνει ιεροτελεστία.

Προορισμοί: Νεμέα, Μαντινεία, Σαντορίνη, Μεσόγεια, Δράμα, Παγγαίο, Επανομή, Νάουσα, Ραψάνη, Όσσα Λαγκαδά, Μετέωρα, Ηλεία, Πάτρα, Αίγιο.

Δείτε σήμερα: «Αφρώδη Κρασιά»

Θα ταξιδέψουμε στο μαγικό κόσμο των φυσαλίδων. Θα γνωρίσουμε ελληνικά και ξένα αφρώδη κρασιά, θα μιλήσουμε για τον τρόπο παραγωγής τους αλλά και τις διαφορές τους από τη μεγάλη κυρία της Καμπανία. Θα μάθουμε την ιστορία της σαμπάνιας, τη ιδιαίτερη μέθοδο παραγωγής της και την τέχνη του σαμπράζ.

Ο Βασίλης Κόγκος, σύμβουλος οίνου και αποσταγμάτων, μας δείχνει το σωστό τρόπο ανοίγματος μιας φιάλης σαμπάνιας, μας λέει για την ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματός της και ποιο είναι το σωστό ποτήρι να την απολαύσουμε.

Ο μετρ της Ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος μας φτιάχνει ένα κέικ με αμύγδαλα και σαμπάνια και ένα ζελέ σαμπάνιας με φραμπουάζ και ροδόνερο.

Ο bartender Νίκος Θωμάς μας φτιάχνει απολαυστικά κοκτέιλ με σαμπάνια.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος μας μιλά για το μοναδικό τρόπο που παλαιώνουν τα κρασιά του στο βυθό της θάλασσας.

Ο Δημήτρης Χατζηνικολάου παρέα με τη Σμαράγδα Καρύδη δοκιμάζουν ιδιαίτερα κρασιά με εντυπωσιακά χρώματα αλλά και σαμπάνια με φύλλα χρυσού. Μαθαίνουμε την τέχνη της δοκιμής ενός οίνου, με τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων.Παρουσίαση-αρχισυνταξία-σενάριο: Δημήτρης Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία-μοντάζ-μουσική επιμέλεια: Αλέξης Σκουλίδης
Μουσική τίτλων αρχής: Σταμάτης Κραουνάκης – Γιώργος Ζαχαρίου
Executive producer: Πέτρος Μπούτος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Στέργιος Κούμπος
Δημοσιογραφική επιμέλεια εκπομπής: Ιφιγένεια Κολλάρου
Διεύθυνση παραγωγής: Ηλίας Βογιατζόγλου

https://goo.gl/l3Kwr2

Επόμενο > [K] ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΞΥΠΝΗΜΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ)

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά