ΣΑΒΒΑΤΟ  11/01/2020
09:25 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΕΚ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑLive Streaming
Η εκπομπή που αγαπήθηκε από το κοινό για πάρα πολλά χρόνια και συγκέντρωσε ευμενή σχόλια από τον Τύπο. Η ιστορική και βραβευμένη σειρά της ΕΡΤ3 ‘’Εκ του Πλησίον’’ με τα πορτρέτα μεγάλων δημιουργών της Τέχνης και των Γραμμάτων αλλά και ανθρώπων που άφησαν το ίχνος τους στον αθλητισμό, στην κοινωφελή δράση και στην ίδια την κοινωνία.

Δείτε σήμερα: Πολυξένη Αδάμ-Βελένη

Την διευθύντρια από το 2006 , του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Πολυξένη Αδάμ-Βελένη συναντά ΕΚ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ο Κώστας Μπλιάτκας.
Η προσκεκλημένη του , ξεναγεί τις κάμερες στο Μουσείο και εξηγεί γιατί σπούδασε αρχαιολογία και θέατρο. Εξομολογείται γιατί αγαπά με πάθος ό,τι σχετίζεται με τις τέχνες.
Η Πολυξένη Αδάμ Βελένη αναλύει το πώς ασχολήθηκε με ανασκαφές και απαντά στο κρίσιμο ερώτημα γιατί η τεχνολογία-πρόοδος συχνά θεωρείται πως ‘’κινείται’’ εναντίον των θησαυρών κάτω από τη Γη και της ιστορικής μνήμης. Επίσης αναφέρεται στην ενασχόλησή της με ποίηση και στιχουργία.
Μιλά επίσης για την πόλη της Θεσσαλονίκης, τα φοιτητικά της χρόνια, για τη συγγραφή επιστημονικών βιβλίων και άρθρων και την πολυεπίπεδη δραστηριότητά της με επιμέλειες εκδόσεων, αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, συγγραφή σεναρίων και παραγωγή αρχαιολογικών ντοκυμαντέρ, ραδιοφωνικές εκπομπές.

Επιμέλεια: Κώστας Δ. Μπλιάτκας
Διευθ. Φωτογραφίας: Παναγιώτης Φαϊτατζόγλου
Ηχοληψία: Παναγιώτης Περπερίδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σανιώτης


Παρουσίαση: Κώστας Μπλιάτκας

(E)
Επόμενο > [K8] Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά