ΤΕΤΑΡΤΗ  15/01/2020
20:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ  (Β' ΚΥΚΛΟΣ)   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

THIS IS ART


Έτος παραγωγής: (2019)Σειρά ντοκιμαντέρ 12 45λεπτων επεισοδίων, παραγωγή BRUTAL MEDIA σε συνεργασία με τη TV3 και τη MOVISTAR, 2019.
Η σειρά είναι ένα ταξίδι στον εαυτό μας, στα συναισθήματα και τις ανησυχίες μας. Τα συναισθήματα που μας χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινα όντα. Η τέχνη έχει τη δύναμη να προκαλεί κάθε είδους συναισθήματα και αισθήσεις. Χάρη σε αυτήν, μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Ο κύριος στόχος της σειράς είναι να μας ταρακουνήσει αλλά είναι επίσης ένα πρόγραμμα εκμάθησης, που προορίζεται για όλα τα ακροατήρια. Επειδή όλοι είμαστε ικανοί να επιθυμούμε, να αγαπάμε, να μισούμε, να γελάμε και να κλαίμε. Μέσα από την ομορφιά των καλλιτεχνικών μορφών, εισχωρούμε στις εσωτερικές λειτουργίες της ανθρώπινης φύσης. Όλοι οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν την τέχνη για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Και χρησιμοποιούμε συναισθήματα για να κατανοήσουμε διάφορες πτυχές της ιστορίας της τέχνης.

Δείτε σήμερα: ΕΜΜΟΝΗ
Eπεισόδιο 3

Είναι η εμμονή αρνητικό συναίσθημα στην τέχνη; Ή μήπως είναι το ακριβώς αντίθετο; Σ’ αυτό το επεισόδιο, θα προσπαθήσουμε να το ανακαλύψουμε εξερευνώντας τις εμμονές διάφορων καλλιτεχνών, καθώς και τους διάφορους δεσμούς που δημιουργούνται ανάμεσα στην εμμονή και τη δημιουργία.
Θα αρχίσουμε από τον Ζακ-Λουί Νταβίντ, έναν καλλιτέχνη που είχε εμμονή με το κλασικό παρελθόν, με τον ελληνορωμαϊκό κόσμο. Και γι’ αυτό, θα ταξιδέψουμε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού, όπου με τη βοήθεια μερικών φοιτητών, θα αναπαραστήσουμε έναν από τους διασημότερους πίνακές του.
Ένας άλλος εμμονικός καλλιτέχνης ήταν ο Κλοντ Μονέ. Όπως κάθε καλός ιμπρεσιονιστής, είχε εμμονή με το φως. Θα επισκεφτούμε το σπίτι του στο Ζιβερνί και την ιαπωνική λίμνη που γέμισε με νούφαρα για την τελευταία και πιο εκτενή σειρά πινάκων του.
Επιβιβασμένοι στο Πεκόντ, θα μιλήσουμε με τον εικονογράφο Χοσέ Ραμόν Σάντσεθ, που στα 80 του, τόλμησε να μετατρέψει μια από τις παιδικές του εμμονές σε κόμικ: το μυθιστόρημα «Μόμπι Ντικ» του Χέρμαν Μέλβιλ.
Θα ακούσουμε επίσης για την εμμονή του ζωγράφου Όσκαρ Κοκόσκα με την Άλμα Μάλερ, τη χήρα του συνθέτη Γκούσταβ Μάλερ, και για όλα όσα έκανε στη ζωή του εξαιτίας αυτού του ανεκπλήρωτου πάθους.
Θα αναπαραστήσουμε μια σκηνή από την ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Δεσμώτης του Ιλίγγου» του 1958, της οποίας το κεντρικό θέμα είναι η εμμονή ενός άντρα με μια γυναίκα που πιστεύει ότι την έχει καταλάβει το πνεύμα μιας προγόνου της. Ένα ιδανικό παράδειγμα του πώς η εμμονή μπορεί να είναι εξίσου όμορφη και καταστροφική.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > [K8] ΦΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΕΛΕΝΙΤΑ ΒΑΡΓΚΑΣ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά