ΚΥΡΙΑΚΗ  19/01/2020
11:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Γαστρονομία

DINNER WITH PLATOWeb TV Greece


Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2015-2017.

Ο Πλάτωνας μάς υποδέχεται στο «Συμπόσιό» του και μαγειρεύει μαζί μας αρχαιοελληνικές συνταγές με προϊόντα που ευδοκιμούν στην ελληνική γη αιώνες τώρα.
Μας ταξιδεύει στα νησιά του Αιγαίου και στην Ηπειρωτική Ελλάδα, στην ελληνική γαστρονομία, σε γεύσεις και αρώματα. Μέσα από την αναβίωση παραδοσιακών τρόπων μαγειρέματος και αρχαιοελληνικών συνταγών, μαθαίνουμε τις καθημερινές συνήθειες, τους μύθους και τις λατρευτικές πρακτικές των αρχαίων Ελλήνων.
Πρόσκληση σ’ ένα γευστικό ταξίδι στον χρόνο, σ’ ένα ταξίδι μύησης στην Ελλάδα του Πλάτωνα, του Σωκράτη, του Αριστοτέλη. Τα μυστικά της αρχαίας ελληνικής κουζίνας αποκαλύπτονται σ’ ένα ξεχωριστό «Δείπνο με τον Πλάτωνα» σε μια παραγωγή της εταιρείας White Fox.
Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες; Τι έτρωγε ο Πλάτωνας; Δοκιμάζουμε συνταγές από τα αρχαία συμπόσια, όπου το φαγητό και το κρασί έρεε άφθονο, συμμετέχουμε σε Διονυσιακή γιορτή, μοιραζόμαστε αρχαία γνώση, μαγειρεύουμε συνταγές του Αθήναιου, εστιάζουμε στην καλή τροφή, αυτή που κατά τον Ιπποκράτη αποτελούσε το φάρμακο για την καλή υγεία.
Τα μάτια μας γεμίζουν εικόνες από μέρη αγαπημένα των αρχαίων Ελλήνων. Ακρόπολη, Αρχαία Ολυμπία, Σαντορίνη, Κρήτη, Κως, Ρόδος, Αμοργός, Σίφνος, Κύθνος, Νάξος, Χίος, Ψαρά, Φολέγανδρος.
Μια πρόσκληση για ένα «Δείπνο με τον Πλάτωνα», που όλοι θα αποδεχθούμε…

Δείτε σήμερα: «Κως»
Eπεισόδιο 3

Στην Κω επισκεπτόμαστε το ιερό του Ηρακλή, τον κήπο του Ιπποκράτη και το φημισμένο Ασκληπιείο. Γευόμαστε αρχαίων γεύσεις και πίνουμε κρασί κώτικο!Σκηνοθεσία: Aikaterini Graham, Kostas Romanos.
Σενάριο: Αναστασία Μάνου.
Παραγωγή: White Fox A.E.

Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.

Επόμενο > [K8] ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά