ΤΕΤΑΡΤΗ  15/01/2020
11:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΣΑΝ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΠΟΥΛΙΑ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΣειράERTFLIX
Κοινωνική δραματική σειρά εποχής 13 επεισοδίων, διασκευή του βιβλίου της Μάριας Ιορδανίδου,παραγωγής 1987-88.


Η αυτοβιογραφία της Μαρίας Ιορδανίδου από το 1920 μέχρι το 1960. Η συγγραφέας συνεχίζει τις αφηγήσεις των περιπετειών, παίρνοντας για δραματουργικούς λόγους τη μορφή της Άννας, εγγονής της Λωξάντρας. Ξεκινά την ιστορία της από το γεγονός της καταστροφής του σπιτιού στο Μακρυχώρι της Κωνσταντινούπολης, από τους Τούρκους. Τότε η Άννα πηγαίνει με μετάθεση στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και εκεί γνωρίζει το μέλλοντα σύζυγό της Χρηστίδη. Το ειδύλλιό τους καταλήγει σε γάμο και το νιόπαντρο ζευγάρι έρχεται στην Αθήνα. Η Άννα βρίσκει δουλειά και εργάζεται ως γραμματέας στη Σοβιετική Πρεσβεία. Στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής συλλαμβάνεται από την Γκεστάπο, επιζεί έπειτα από πολλές κακουχίες, μπλέκεται στη δίνη του Εμφυλίου και τελικά καταφέρνει να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Δείτε σήμερα: (τελευταίο)
Eπεισόδιο 13

Ο Σακελλάρης Γιαννακάκης επιστρέφει στην Αθήνα, έχοντας ήδη τη δική οικογένεια και συναντά την Άννα.
Η ζωή στο υπόγειο της Πατριάρχου Ιωακείμ συνεχίζεται, με την Άννα να αντιδρά στην πρόταση του Βάσου Πανταζή να παντρευτεί την κόρη της Νέλλη.
Μάνα και κόρη έρχονται σε σύγκρουση και η Νέλλη φεύγει από το σπίτι. Παντρεύτηκε χωρίς τη συγκατάθεση της μάνας της και εγκαταστάθηκε στην Ελβετία.
Η Άννα, μετά από μια περίοδο κατάθλιψης, από τη στέρηση των παιδιών της, ξαναβλέπει τη ζωή με χαμόγελο.
Ο Νίκος απολύεται από το στρατό και πιάνει δουλειά σε συνεργείο αυτοκινήτων.
Η Νέλλη, μετανιωμένη επιστρέφει στο σπίτι, αποφασισμένη να χωρίσει. Τα όνειρα των τριών ηρώων θα στεγάσει το νέο τους σπίτι, που συνεχίζουν γεμάτοι κουράγιο και δύναμη για τη ζωή.
Παίζουν: Θέμις Μπαζάκα, Νέλλη Αγγελίδου, Τίμος Περλέγκας, Γιάννης Ζαβραδινός, Νίκος Σκιαδάς, Φρόσω Μαυρικίου, Αφροδίτη Κοτζιά, Όλγα Δαμάνη, Άννυ Παπακωνσταντίνου, Δήμητρα Ζέζα, Κωνσταντίνα Σαββίδη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Νίκος Γαροφάλλου, Κώστας Μανδήλας, Κώστας Βρεττός, Χρήστος Πέτσιος, Αντώνης Τρικαμηνάς, Κώστας Αποστολίδης, Κατερίνα Βακαλοπούλου, Ελένη Βλάχου κ.ά.
Σενάριο:Θανάσης Καστής, Φώτης Περδικόπουλος, Νάσος Κατακουζηνός, Φώτης Μεσθεναίος
Συγγραφέας:Μαρία Ιορδανίδου

Σκηνοθεσία: Φώτης Μεσθεναίος

Παραγωγή: Ελληνική

Επόμενο > [K8] ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΤΑΜΟΙ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά