ΔΕΥΤΕΡΑ  09/12/2019
09:20 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΒΟΤΑΝΑ, ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΦύσηWeb TV


Σειρά ντοκιμαντέρ, 24 ημίωρων επεισοδίων

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Βότανα, μυστικά και θεραπείες» έχει θέμα τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και των φυτών, καθώς και την καταγραφή των γνώσεων της λαϊκής παράδοσης που έχουν επιβιώσει μέχρι τις μέρες μας.
Δεν πρόκειται για μια προσπάθεια επαναφοράς των παλαιών θεραπευτικών μεθόδων, ούτε, βέβαια, για αφελές εγχείρημα αντικατάστασης της σύγχρονης ιατρικής ή μια πρόταση συνολικής «εναλλακτικής» φαρμακευτικής. Είναι μια «στάση» για περίσκεψη, μια προσπάθεια να ξαναφέρει ο τηλεθεατής στο μυαλό του την ιαματική εμπειρία της φύσης, όπως αυτή αποθησαυρίστηκε μέσα σε απλές συνταγές, οι οποίες μεταβιβάζονταν από τους παλιότερους στους νεότερους.
Η εκπομπή συνεργάζεται με διακεκριμένους επιστήμονες γιατρούς, βοτανολόγους, φαρμακοποιούς, δασολόγους, ιστορικούς, λαογράφους, κοινωνιολόγους, κ.ά. ώστε να υπάρχει η επιστημονική άποψη και τεκμηρίωση για κάθε θέμα.


Περιγραφή επεισοδίου
Σε αυτό το επεισόδιο επισκεπτόμαστε το Πήλιο, όπου συναντάμε τον κ. Αποστόλη Σίμο, ο οποίος, έχοντας μάθει την τέχνη από τον πατέρα του, συλλέγει βότανα από τις πλαγιές του βουνού και τα εμπορεύεται. Στην Αργαλαστή, ένα ζευγάρι πρωτοπόρων οικολόγων, ο Φίλιππος Φουντής και η Πάολα Μάγιερ, μας μιλούν για την πρωτοβουλία τους να φτιάξουν μια βιολογική καλλιέργεια αρωματικών βοτάνων. Τέλος, στη Ζαγορά συναντάμε τον Κώστα Ρούσση, που κατάφερε με τον φωτογραφικό του φακό να αποτυπώσει μια ολόκληρη εποχή.
Σενάριο: Θεόδωρος Καλέσης
Μοντάζ: Λεωνίδας Παπαφωτίου
Δ/νση φωτογραφίας: Αλέξης Ιωσηφίδης
Δ/νση παραγωγής: Σίμος Ζέρβας
Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Καλέσης

http://goo.gl/iLnhrf

Επόμενο > [K8] Ο,ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ... ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ!

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά