ΚΥΡΙΑΚΗ  08/12/2019
18:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ - ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ (2019) (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Πολιτισμός


Έτος παραγωγής: (2019)


ERTFLIX
Οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις.

Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από τον νέο κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Δείτε σήμερα: «Μαθήματα πιάνου από έναν μικρό ήρωα»
Eπεισόδιο 1

«Πατώντας τα πλήκτρα προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον κόσμο. Συνθέτοντας μουσική νιώθω ελεύθερος. Το όνειρο μου είναι ένα πιάνο με ουρά γεμάτο παιχνίδια. Θα ήθελα όλα τα παιδιά στο κόσμο να μπορούν να έχουν ένα πιάνο στο σπίτι τους».

Αυτά είναι ορισμένα λόγια του επτάχρονου Στέλιου Κερασίδη.

O μικρός Στέλιος είναι ένα παιδί-θαύμα. Σε ηλικία μόλις 7 ετών έχει κατακτήσει επτά παγκόσμια και δύο πανελλήνια βραβεία και έχει δώσει ρεσιτάλ σε μερικές από τις ιστορικότερες αίθουσες στην Ελλάδα και το κόσμο.

Μεγαλώνει σε ένα σπίτι όπου η μουσική είναι το κυρίαρχο στοιχείο, αφού ο πατέρας του, Φώτης Κερασίδης είναι καθηγητής και σολίστ του πιάνου.
Σκληρή δουλειά, πρωταθλητισμός, πίεση, ταξίδια, μα πάνω από όλα αγάπη για το πιάνο και τη μουσική. Όλα αυτά στο δρόμο προς τη καταξίωση για τον χαρισματικό μικρό μουσικό μας, που όμως στην καθημερινότητα του παραμένει ένα απλό, χαρούμενο και ταπεινό παιδί...

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κατσιμίρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βασίλης Σταυρόπουλος Ηχοληψία: Δημήτρης Βασιλειάδης
Post Production: RGB Studios

Λίγα λόγια για το σκηνοθέτη Δημήτρη Κατσιμίρη:

O Δημήτρης Κατσιμίρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Έχει σπουδάσει και ασκήσει το επάγγελμα του κοινωνικού λειτουργού. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως συγγραφέας και σκηνοθέτης στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Έχει γράψει δύο θεατρικά έργα: Η αυτοκτονία μου (2014), Το Έμβρυο (2015) και έχει σκηνοθετήσει τις βραβευμένες
μικρού μήκους ταινίες: Γενέθλια (2016), Μαμά, γύρισα (2017) και Fake News (2018).

Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας παραγωγής Frau Films.

Παραγωγή: SEE-Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών


Επόμενο > [K8] SELFIE

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά