ΚΥΡΙΑΚΗ  08/12/2019
08:35 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΈρευναERTFLIX
Η «Μηχανή του Χρόνου» είναι μια εκπομπή που δημιουργεί ντοκιμαντέρ για ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα. Επίσης παρουσιάζει αφιερώματα σε καλλιτέχνες και δημοσιογραφικές έρευνες για κοινωνικά ζητήματα που στο παρελθόν απασχόλησαν έντονα την ελληνική κοινωνία.

Δείτε σήμερα: Διονύσης Παπαγιανόπουλος

Ο κωμικός που ξεκίνησε από το Διακοφτό Αχαΐας και παρά τις αντιξοότητες ξεπέρασε όλα τα εμπόδια και κατάκτησε τον κόσμο του θεάματος.
Η εκπομπή παρακολουθεί τα πρώτα του βήματα, όταν ανέβαζε θεατρικές παραστάσεις με αυτοσχέδια σκηνικά και πρωταγωνιστές τους συνομηλίκους συγχωριανούς τους.Οι γονείς του ήταν αντίθετοι στην προοπτική να γίνει θεατρίνος, αλλά η θέληση του ήταν τόσο ισχυρή που τίποτα δεν μπορούσε να του σταθεί εμπόδιο. Ούτε και η αρχική απόρριψη του από την επιτροπή του Εθνικού Θεάτρου.
Η «Μηχανή του χρόνου» φωτίζει τα δύσκολα χρόνια του πολέμου, όταν ο Παπαγιανόπουλος με το βαθμό του λοχία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του ελληνοϊταλικού πολέμου, αλλά και αργότερα στον αιματηρό εμφύλιο, όπου έζησε όλη τη φρίκη της αδελφοκτόνας αναμέτρησης.
Στα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο καταγράφεται ως ο «κακός», ενώ η μετάβαση του αργότερα σε ρόλους κωμικούς απογειώνει την καριέρα του. Γίνεται ο κινηματογραφικός πατέρας της Τζένης και της Αλίκης, ο γκρινιάρης διευθυντής και ο άτολμος σύζυγος.
Ο Νιόνιος αλλάζει όνομα, και γίνεται κυρ Γιώργης, όταν ο Δαλιανίδης αποφασίζει να επενδύσει στο μοναδικό του ταλέντο για να κάνει το θρυλικό σήριαλ Λούνα Παρκ. Το κοινό υποδέχεται τον πιο γλυκό γκρινιάρη της μικρής οθόνης, ενώ ο ίδιος προτιμά τη μοναξιά στην προσωπική του ζωή.Δεν παντρεύεται ποτέ παρά τις αναρίθμητες κατακτήσεις.
Ο Παπαγιαννόπουλος έμεινε ενεργός στα καλλιτεχνικά δρώμενα μέχρι το τέλος της ζωής του. Έφυγε αιφνιδιαστικά το Πάσχα του 1984 σε ηλικία 72 ετών, αφήνοντας πίσω του περισσότερες από 130 ταινίες.
Στην εκπομπή μιλούν οι δημοσιογράφοι: Σταμάτης Φιλιππούλης και Κάρολος Μωραΐτης, οι ηθοποιοί Κώστας Καζάκος, Μέλπω Ζαρόκωστα, Άννα Φόνσου, ο σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και ο ανιψιός του και ηθοποιός Τάκης Βλαστός, ενώ παρουσιάζεται και πλούσιο αρχειακό υλικό από παλαιές συνεντεύξεις του Διονύση Παπαγιαννόπουλου.


Παρουσίαση: Χρίστος Βασιλόπουλος

Επόμενο > [K] ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά