ΣΑΒΒΑΤΟ  07/12/2019
18:40 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΠολιτισμόςERTFLIX
«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια μας, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.
Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.
Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Δείτε σήμερα: «Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα νοσταλγικό αφιέρωμα, στον πολυγραφότατο και κοσμαγάπητο συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ.

Ο Μιχάλης Σουγιουλτζόγλου, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, μεσουράνησε στη μουσική σκηνή της χώρας για τρεις δεκαετίες, από το 1928 που συνέθεσε το πρώτο του ταγκό, έως τον απροσδόκητο θάνατο του το 1958.

Ασχολήθηκε με όλες τις φόρμες και τα μουσικά στυλ με μεγάλη επιτυχία, θεωρείται ο «πατέρας» της σχολής του «αρχοντορεμπέτικου», που έφερε κοντά την ευρωπαϊκή μουσική και το ρεμπέτικο.

Τα τραγούδια του παραμένουν διαχρονικά και ο χρόνος δεν φθείρει, αλλά αναδεικνύει το πολύτιμο έργο του.

Μας άφησε παρακαταθήκη γύρω στα 750 τραγούδια, τη μουσική 10 κινηματογραφικών ταινιών και 50 θεατρικών επιθεωρήσεων. Ο Αλέκος Σακελλάριος έλεγε για εκείνον: «Και την Αγία Γραφή να του δώσεις, θα την μελοποιήσει!».

Ήρθαν στην φιλόξενη αυλή μας οι πολυαγαπημένες του κόρες Ήρω και Αλίκη Σουγιούλ και μας διηγήθηκαν ενδιαφέρουσες ιστορίες από τον ιδιωτικό και δημόσιο βίο του σπουδαίου συνθέτη.

Στην παρέα μας, ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στην βιογραφική παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο», που έγραψε και σκηνοθέτησε με μεγάλη επιτυχία ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μαλισσόβας.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη σύναξη ο Μπάμπης Τσέρτος, ο οποίος έχει μελετήσει σε βάθος το έργο του σπουδαίου συνθέτη, ο Δώρος Δημοσθένους με την αισθαντική φωνή του, η καλλίφωνη και ευγενική Ειρήνη Τουμπάκη και η Ειρήνη Τζαμτζή, η οποία συνεχίζει την μουσική παράδοση της οικογένειας Σουγιούλ.

Ελάτε στη φιλόξενη αυλή μας για να ακούσετε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες εκείνης της εποχής και να τραγουδήσετε μαζί μας κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του Μιχάλη Σουγιούλ: «Ας ερχόσουν για λίγο», «Το τραμ το τελευταίο», «Μια ζωή την έχουμε», «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα» κ.ά.

Παίζουν οι μουσικοί:
Πιάνο: Δαυίδ Ναχμίας/ Γιάννης Τσέρτος
Ακορντεόν: Δήμος Βουγιούκας
Βιολί: Κυριάκος Γκουβέντας
Μπουζούκι: Κώστας Ζαριδάκης
Κιθάρα: Δημήτρης Κουφογιώργος
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Κώστας Λύγδας
Μουσική: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου


Παρουσίαση: Αθηνά Καμπάκογλου

Επόμενο > [K8] ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά