ΤΕΤΑΡΤΗ  04/12/2019
05:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ  (Α' ΚΥΚΛΟΣ)   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

THIS IS ART


Έτος παραγωγής: (2017)Σειρά ντοκιμαντέρ 12 45λεπτων επεισοδίων, παραγωγή BRUTAL MEDIA σε συνεργασία με τη TV3 και τη MOVISTAR, 2017.(Α΄ΚΥΚΛΟΣ)
Η σειρά είναι ένα ταξίδι στον εαυτό μας, στα συναισθήματα και τις ανησυχίες μας. Τα συναισθήματα που μας χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινα όντα. Η τέχνη έχει τη δύναμη να προκαλεί κάθε είδους συναισθήματα και αισθήσεις. Χάρη σε αυτήν, μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Ο κύριος στόχος της σειράς είναι να μας ταρακουνήσει αλλά είναι επίσης ένα πρόγραμμα εκμάθησης, που προορίζεται για όλα τα ακροατήρια. Επειδή όλοι είμαστε ικανοί να επιθυμούμε, να αγαπάμε, να μισούμε, να γελάμε και να κλαίμε. Μέσα από την ομορφιά των καλλιτεχνικών μορφών, εισχωρούμε στις εσωτερικές λειτουργίες της ανθρώπινης φύσης. Όλοι οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν την τέχνη για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Και χρησιμοποιούμε συναισθήματα για να κατανοήσουμε διάφορες πτυχές της ιστορίας της τέχνης. Κατά τη διάρκεια αυτών των 24 επεισοδίων 45 λεπτών και μέσα από τη διασκεδαστική και ρυθμική αφήγηση τους, αγγίζουμε θέματα όπως η επιθυμία, η έκσταση, η αγάπη, η έμπνευση, η μοναξιά, η τρέλα, η πίστη, ο φόβος, η θλίψη, η ζήλια, η ελπίδα και η ματαιοδοξία. Σε κάθε επεισόδιο μιλάμε για αυτά τα θέματα καθώς μιλάμε για ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, αρχιτεκτονική και λογοτεχνία, με οπτικά στοιχεία που είναι τολμηρά, συναρπαστικά και εξαιρετικά ελκυστικά, στο πνεύμα της ίδιας της ουσίας του προγράμματος.

Δείτε σήμερα: ΜΟΝΑΞΙΑ [SOLITUDE]
Eπεισόδιο 7

Για τον Franz Schubert, η μοναξιά ήταν ένας τρόπος να ξεκινήσει κανείς την εσωτερική του αναζήτηση. Αυτό το επεισόδιο είναι μια βόλτα στις ιστορίες των μοναχικών καλλιτεχνών. Με τον ρομαντικό Caspar David Friedrich θα ταξιδέψουμε μέσα σε πανέμορφα και άγρια τοπία, όπου ο άνθρωπος βρίσκεται μόνος μπροστά στη φύση. Ο Edward Hopper θα μας οδηγήσει και στη μοναξιά των αστικών σκηνών του, γεμάτες μελαγχολία.
Η μοναξιά δεν είναι πάντα αρνητική. Και γι 'αυτό επισκεπτομαστε έναν ερημίτη του εικοστού πρώτου αιώνα, μια γυναίκα που ζει μακριά από τον κόσμο για να τροφοδοτήσει το πνεύμα της. Επίσης, η ψυχολόγος, Patricia Ramírez, θα μας πει πώς η μοναξιά είναι ένας μεγάλος σύμμαχος της τέχνης καθώς για να δημιουργήσουμε, είναι καλύτερο να ξεφύγουμε από τον θόρυβο.
Η πορεία μας θα μας οδηγήσει στο σπήλαιο Σοβέ, όπου οι μαγευτικοί πίνακες βράχου ήταν, εδώ και αιώνες, μακριά από τα μάτια των ανδρών. Λαμβάνοντας ένα παράδειγμα αυτών, θα πάμε και σε ένα άλλο είδος σπηλαίου: οι αποθήκες ενός μεγάλου μουσείου. Θα αναζητήσουμε ένα μοναχικό έργο και θα το απελευθερώσουμε, θα το βγάλουμε στο δρόμο, θα το δείξουμε στο κοινό και θα τον αφήσουμε να το απολαύσει.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K8] ΒΟΤΑΝΑ, ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά