ΚΥΡΙΑΚΗ  08/12/2019
16:20 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Σειρά


Έτος παραγωγής: (2000)


ERTFLIX
Κωμική-κοινωνική σειρά

Στο ιδιωτικό γηροκομείο "Ο Καλός Σαμαρείτης" τα πράγματα είναι πολύ δυσάρεστα, μέχρι τη στιγμή που εμφανιζονται δύο καινούργιοι τρόφιμοι, ο Πέτρος και ο Παύλος. Όταν αντικρίζουν την κατάσταση, αποφασίζουν ότι πρέπει να επέμβουν δυναμικά. Προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαμονής, προσπαθούν να κάνουν όλους τους υπόλοιπους μια μεγάλη παρέα, να ξεχάσουν τις διαφορές τους, τις μικροκακίες, τους τσακωμούς για να μπορέσει από δω και πέρα να κυλήσει η ζωή τους πιο ευχάριστα. Τροχοπέδη σ' όλο αυτό το εγχείρημα ειναι η διευθύντρια του γηροκομείου, η οποία προσπαθεί ανεπιτυχώς, να τους κάνει το βίο αβίωτο. Παρολο που οι ήρωές μας ανήκουν στην τρίτη ηλικία, δε στερούνται ούτε χιούμορ, ούτε ενέργειας, ούτε σκανταλιστικής διάθεσης. Πράγματι θα δίνουν μια μεγάλη παρέα, θα συνδεθούν μεταξύ τους, θα εξομολογηθούν τα πιο καλά κρυμμένα τους μυστικά, θα αρχίζουν να νοιάζονται ο ένας για τον αλλον, μέχρι που όλη η ομάδα θα θυμίζει οικογένεια. Όταν πια συμβεί κι αυτό τους έρχεται μια ιδέα: να ρευστοποιήσουν τις περιουσίες τους και να παίξουν τα χρήματα στο Χρηματιστήριο.

Eπεισόδιο 1

Περιγραφή επεισοδίου
Ο Πέτρος, συνταξιούχος και χήρος, ζει με την κόρη, το γαμπρό και τα δύο εγγόνια του.
Από μια συζήτηση του ζευγαριού, που ακούει κατά λάθος, ο Πέτρος καταλαβαίνει ότι η παρουσία του προσθέτει βάρος και δημιουργεί εντάσεις στην οικογένεια της κόρης του.
Το γεγονός τον προβληματίζει και αρχίζει να σκέφτεται την περίπτωση να μετακομίσει σε άλλο σπίτι.
Σ’ αυτή τη φάση γνωρίζει τον Παύλο, ο οποίος είναι συνομήλικός του, ευχάριστος, αισιόδοξος και ανοιχτός άνθρωπος.
Σύντομα, ανάμεσα στους δύο άντρες δημιουργείται μια πολύ φιλική σχέση.
Παράλληλα, στο ιδιωτικό γηροκομείο «Ο καλός Σαμαρείτης», η Ρόζα, η Αναστασία, η Ελένη, ο Μιχάλης, ο Παναγής, ο Μπάμπης και ο Ντίνος ζουν μια μίζερη καθημερινότητα, την οποία επιβάλλει και συντηρεί η διευθύντρια του γηροκομείου, Σμαράγδα Μεταξά.
Παίζουν: Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Τίτος Βανδής, Πηνελόπη Πιτσούλη, Κατερίνα Ζιώγου, Κωνσταντίνα Κούτσιου, Δημήτρης Πανταζής, Χρήστος Τσάγκας, Νίκος Κούρος, Σούλη Σαμπάχ, Τασσώ Καββαδία, Έρση Μαλικένζου, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Μέλπω Ζαρόκωστα, Ηλίας Μαμαλάκης, Γιάννης Φύριος, Καλλιόπη Ταχτσόγλου, Κατερίνα Ζιώγου, Τάσος Κοντραφούρης, Γιώργος Καλατζής, Ελισάβετ Ναζλίδου , Ζωή Βουδούρη, Δημήτρης Πανταζής, Γιώργος Καράσης, Αλέξης Ζάκκας, Γιάννης ΛιβανόςΣενάριο: Νίκος Μουρατίδης, Λίνα Δημοπούλου
Μουσική τίτλων: Πλούταρχος Ρεμπούτσικας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Παπαναστασάτος
Σκηνοθεσία: Χρήστος Παληγιαννόπουλος

Επόμενο > [K8] Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά