ΤΡΙΤΗ  03/12/2019
13:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Επιστήμες

COSMIC FRONT


Έτος παραγωγής: (2011)


ERTFLIX Greece
Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Η σειρά των 26 αυτοτελών επεισοδίων, μας ταξιδεύει σε διάφορα διαστημικά παρατηρητήρια ανά τον κόσμο, όπου λαμβάνει χώρα πρωτοποριακή διαστημική έρευνα.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό,πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.


Δείτε σήμερα: «Ανακαλύπτοντας τον Πλούτωνα» (Journey to revealing Pluto)

Τον Ιούλιο του 2015, έπειτα από ένα ταξίδι 10 χρόνων, το διαστημόπλοιο της NASA «Νέοι Ορίζοντες ήταν το πρώτο διαστημόπλοιο που έφτανε τον Πλούτωνα, στο απώτερο σημείο του ηλιακού συστήματος.

Μεγάλα παγωμένα βουνά, μυστηριώδης πάγος που διέσχιζε τον πλανήτη, ένα μεγάλο σχήμα καρδιάς στην επιφάνεια: Εικόνες του Πλούτωνα σε υψηλή ανάλυση, που δεν είχαν δει ποτέ πριν, είχαν στείλει πίσω στη Γη από το διαστημόπλοιο Νέοι Ορίζοντες.

Σε αυτή την εκπομπή θα δούμε να υπογραμμίζεται το πάθος των επιστημόνων και της «μυστικής κοινωνίας» πίσω από την επιτυχία αυτής της αποστολής, θα ερευνήσουμε το μυστήριο της ατμόσφαιρας αζώτου του Πλούτωνα και θα πλησιάσουμε τον Χάροντα, τον μεγαλύτερο φυσικό δορυφόρο αυτού του μακρινού πλανήτη.

Ελάτε μαζί μας στο ταξίδι όπου θα ανακαλύψουμε τον εκπληκτικό Πλούτωνα!Παραγωγή:NHK
Ιαπωνία 2011- 2018

Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.

Επόμενο > [K] ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑΣ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά