ΤΡΙΤΗ  03/12/2019
08:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)   (E)   
ΜΟΥΣΙΚΑ / ΑφιερώματαERTFLIX
Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος συναντά ανθρώπους που αγαπούν και αγωνίζονται για το καλό ελληνικό τραγούδι. Ο αγαπημένος δημοσιογράφος, στιχουργός και συγγραφέας, φιλοξενεί σημαντικούς συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο χώρο της μουσικής. Δημιουργοί του χθες και του σήμερα, με κοινό άξονα την αγάπη για το τραγούδι, αφηγούνται ιστορίες από το παρελθόν και συζητούν για την πορεία του ελληνικού τραγουδιού στις μέρες μας, παρακολουθώντας παράλληλα σπάνιο αρχειακό, αλλά και σύγχρονο υλικό που καταγράφει την πορεία τους.

Δείτε σήμερα: «Πάνος Κατσιμίχας»

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στο συγκεκριμένο επεισόδιο φιλοξενεί τον Πάνο Κατσιμίχα, έναν από τους σημαντικούς ανθρώπους του ελληνικού τραγουδιού, που μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Χάρη, υπήρξαν οι ηγέτες μιας νέας γενιάς τραγουδοποιών, που εμφανίστηκε τη δεκαετία του ’80. Με στίχους φωτιά και μουσική που συνδύαζε τους ηλεκτρικούς με τους παραδοσιακούς ρυθμούς, οι αδελφοί Κατσιμίχα κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά.

Ο Πάνος Κατσιμίχας θυμάται τα χρόνια, όπου μαζί με τον Χάρη, ζούσαν και τραγουδούσαν στο Δυτικό Βερολίνο, ενώ αναφέρεται και στη γνωριμία τους με τον Μάνο Χατζιδάκι το 1982, όταν στους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού στην Κέρκυρα (που διοργάνωνε ο συνθέτης), κέρδισαν το τρίτο βραβείο για το τραγούδι «Μια βραδιά στο λούκι».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον πρώτο δίσκο που κυκλοφόρησαν οι αδελφοί Κατσιμίχα το 1985, τα «Ζεστά ποτά», σε παραγωγή Μανώλη Ρασούλη, που για πολλούς θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ελληνικούς δίσκους όλων των εποχών, αλλά και στην πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Πάνου, με τίτλο «Οι μπαλάντες των πολυκατοικιών».

Λευτέρης Παπαδόπουλος και Πάνος Κατσιμίχας μιλούν και για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, την κρίση στη δισκογραφική παραγωγή, αλλά και για το ρόλο που παίζει η τηλεόραση και το ραδιόφωνο στις επιλογές του κόσμου.

Μια ιδιαίτερη εκπομπή, γεμάτη με αγαπημένες επιτυχίες των αδελφών Κατσιμίχα, που, αν και γράφτηκαν πολλά χρόνια πριν, εξακολουθούν ν’ αγαπιούνται και να επηρεάζουν μέχρι και σήμερα…

Παρουσίαση: Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος.
Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Πανταζοπούλου.
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε 2006.
Εκτέλεση παραγωγής: Pro-gram-net.

Παρουσίαση: Λευτέρης Παπαδόπουλος

Επόμενο > [K8] ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (ΑΡΧΕΙΟ)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά