ΣΑΒΒΑΤΟ  09/11/2019
22:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΙΛΙΑΔΑ   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

GREEK MYTHS/ THE ILIAD


Έτος παραγωγής: (2019)Σειρά animated ντοκιμαντέρ παραγωγής ARTE 2019 που θα ολοκληρωθεί σε δέκα ημίωρα επεισόδια.
Μετά την επιτυχία των ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΘΩΝ, σας φέρνουμε το επόμενο κεφάλαιο! Μια προσαρμογή της Ιλιάδας του Ομήρου. Ένα επικό ποίημα για τον Τρωικό πόλεμο.
Κάθε επεισόδιο εναλλάσσει σκηνές πρωτότυπου animation που δημιουργήθηκαν σε 3D και πλούσια εικονογραφία που επιλέχθηκε από όλη την ιστορία της τέχνης, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Δείτε σήμερα: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΗΡΑΣ[HERA’S PLAN]
Eπεισόδιο 6

Ο Οδυσσέας και ο Αίας προσπαθούν να πείσουν τον Αχιλλέα να επιστρέψει στη μάχη, αλλά ο Έλληνας πολεμιστής, έχει πεισμώσει και αδιαφορεί για της εκκλήσεις τους. Θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Στο πεδίο της μάχης, ο Αγαμέμνονας, ο Διομήδης, ακόμη και ο πολυμήχανος Οδυσσέας τραυματίζονται ο ένας μετά τον άλλο…
Το τείχος που έχτισαν οι Έλληνες κοντεύει να καταρρεύσει. Η Ήρα, θυμωμένη που δεν μπορεί να παρέμβει, καταστρώνει ένα σχέδιο, για να αποπλανήσει τον άντρα της, τον Δία, χρησιμοποιώντας τη ζώνη της Αφροδίτης. Ενώ εκείνος κοιμάται, η Ήρα σπεύδει να ειδοποιήσει τον Ποσειδώνα, που είναι επίσης εξοργισμένος, επειδή πρέπει να υπακούει στις εντολές του θεού του Ολύμπου. Ο Ποσειδώνας ενώνει ξανά τον στρατό των Ελλήνων, που παίρνει το πάνω χέρι στη μάχη. Ο Αίας επιτίθεται στον Έκτορα, τον πρωτότοκο γιο του βασιλιά της Τροίας, και τον τραυματίζει. Όταν ο Δίας ξυπνάει, ανακαλύπτει τρομοκρατημένος ότι ο Έκτορας πεθαίνει.

Επόμενο > [K12] Ο ΤΥΦΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά