ΣΑΒΒΑΤΟ  09/11/2019
15:30 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΒΗΣ - B' ΚΥΚΛΟΣ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΣειράWeb TV


Δραματική - ιστορική σειρά, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη, παραγωγής 2004-2005.

Γενική υπόθεση: Μια καινούργια ζωή, ως πρόσφυγες πλέον στην Ελλάδα, αρχίζουν τα «Παιδιά της Νιόβης», στο δεύτερο κύκλο της δημοφιλούς σειράς. Η Χρυσάνθη Αναστασιάδη με τα παιδιά της και τη Ρόη, αφήνοντας πίσω τους τη φλεγόμενη Σμύρνη, φθάνουν με καΐκι στη Μυτιλήνη, τις μέρες που ο συνταγματάρχης Πλαστήρας πρωτοστατεί στη συγκρότηση της Επαναστατικής Επιτροπής, που ανέλαβε τις ευθύνες της χώρας μετά τη Μικρασιατική τραγωδία.


Δείτε σήμερα: Επεισόδια 9ο & 10ο

Ο Νικόλας, ο πρώην άντρας της Βγενιώς, δεν διστάζει να πάει στο σπίτι της διεκδικώντας με βία τα δικαιώματα του, όπως λέει.
Η Βγενιώ τον διώχνει, αλλά ο Νικόλας υπόσχεται πως θα επανέλθει. Αγνοεί όμως ότι ο Χαλκάς τον παρακολουθεί και με τον Πανανό οργανώνουν αντεπίθεση για την προστασία της φίλης τους.
Το ίδιο κιόλας βράδυ, στήνουν καρτέρι έξω από το ξενοδοχείο που μένει.
Η Δανάη δέχεται με χαρά να φιλοξενήσει την Ιφιγένεια, που δεν μπορεί να ξεχάσει τον άντρα της.
Την ίδια στιγμή, ο Ανάργυρος, λίγα χιλιόμετρα πριν τη θάλασσα και το πέρασμα στην Ελλάδα, συλλαμβάνεται.
Όπως αναφέρουν οι ειδήσεις που επεξεργάζεται η Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων, η μοίρα του είναι να μεταφερθεί στα απάνθρωπα «Αμελέ Ταμπουρού», τα στρατόπεδα εργασίας!
Και ο Παντελιάς συμπαρίσταται στην Βγενιώ χωρίς να αδιαφορεί και για την έντονη έλξη του φίλου του Χανίδη για μια πόρνη που συνάντησε τυχαία. Ο Στέργιος ξεπερνάει κάθε προκατάληψη και διανυκτερεύει στο εξοχικό σπίτι της Αναΐς, όπου οι δύο έφηβοι βιώνουν τον έρωτα τους.

Αν και ο Πανανός ξυλοφορτώνει τον πρώην άνδρα της Βγενιώς, ο Νικόλας δεν φαίνεται να το βάζει κάτω.
Η Χρυσάνθη δεν μπορεί να πιστέψει τη φυγή της Ρόης, αλλά μαζεύει τις δυνάμεις της για τη φροντίδα των παιδιών της, που σιγά-σιγά ανοίγουν τα φτερά τους. Έτσι φέρνει αντιρρήσεις στην επιθυμία της Αλέξας να ασχοληθεί με τη ζωγραφική και προβληματισμό στον Στέργιο για τα σκίτσα της που έχει δώσει στην εφημερίδα και έχουν ήδη δημοσιευτεί.
Η Αλέξα αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια του Τρύφωνα και του λέει την αλήθεια.
Ο Τρύφων υπόσχεται να μεσολαβήσει. Από τη μεριά του, ο Στέργιος νιώθει πιεσμένος ανάμεσα στις επιθυμίες της μητέρας του και της αγαπημένης του. Στο Μπογιάτι, ο Κεραμιδάς έχει τα δικά του προβλήματα με τους ντόπιους, αλλά το παραχωρητήριο που του εξασφάλισε ο Ιωακείμογλου αποδεικνύεται ισχυρό όπλο. Ο Αρμενάκ είναι πια ισάξιος συνεργάτης του.
Η τύχη χαμογελάει στον Ανάργυρο, όταν ο διοικητής του στρατοπέδου εργασίας πληροφορείται πως ξέρει αγγλικά, γλώσσα που επιθυμεί να μάθει για να μεταναστεύσει στην Αμερική.
Η τύχη χαμογελάει και στην Ρόη, που αν και δεν βρίσκει τον Γιώργο, πέφτει πάνω στον θίασο της Κοσμοπούλου που κάποτε είχε δώσει παραστάσεις και στο Σαλιχλί. Η ασθένεια μιας ηθοποιού της δίνει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το πηγαίο ταλέντο της στην σκηνή.Σκηνοθεσία: Κώστας Κουτσομύτης, Μπάμπης Σπανός.
Συγγραφέας: Τάσος Αθανασιάδης.
Διασκευή-σενάριο: Θανάσης Σκρουμπέλος.
Μουσική: Μίμης Πλέσσας.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Προκόπης Δάφνος.
Ηχολήπτης: Ντίνος Κίττου, Γιάννης Χαραλαμπίδης.
Σκηνογράφος: Γιάννης Τζανετής.
Ενδυματολόγος: Τριάδα Παπαδάκη.
Βοηθός σκηνοθέτη: Άντα Θειακού.
Μοντάζ: Γιάννης Καλογερόπουλος, Αλέξανδρος Κωνστάντης.
Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Αριανούτσος.
Οργάνωση παραγωγής: Αλέξης Κάραμποττ.
Παραγωγή: Κώστας Κατιντζάρος, Γιάννης Κουτσομύτης.
Παίζουν: Άγγελος Αντωνόπουλος, Μαρία Τζομπανάκη, Γιούλικα Σκαφιδά, Αναστασία Μποζοπούλου, Νερίνα Ζάρπα, Κωνσταντίνος Λάγκος, Τάσος Νούσιας, Παύλος Ορκόπουλος, Γκάρυ Βοσκοπούλου, Δημήτρης Αγοράς, Θάλεια Αργυρίου, Χριστίνα Γκόλια, Σοφία Καζαντζιάν, Έκτωρ Καλούδης, Ιζαμπέλα Κογεβίνα, Κωστής Κούκιος, Ντίνος Κωνσταντινίδης, Μαρία Μανιώτη, Νίκος Παναγιωτούνης, Τάσος Παπαναστασίου, Πέρυ Ποράβου, Ευδοκία Στατήρη, Γιώργος Σουξές και τα παιδιά Άρης Τσάπης, Γιώργος Μαυροδάκος, Ιωσήφ Μουστάκας.

Επόμενο > [K8] ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΣΟΧΑ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά