|
Η εκπομπή έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.
Δείτε σήμερα:
«Πορτοκάλι»
Το πορτοκάλι είναι το υλικό της σημερινής εκπομπής.
Μαθαίνουμε όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην ιστορία του πορτοκαλιού.
Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης μαγειρεύει μαζί με την Ολυμιπάδα Μαρία Ολυμπίτη μπαρμπούνι με κρέμα ρεβιθιού, σάλτσα από σαφράν και κρέμα λευκής σοκολάτας με πορτοκάλι.
Επίσης, η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη ετοιμάζει μια αρωματική φρουτοσαλάτα με πορτοκάλι για να την πάρουμε μαζί μας.
Η Δήμητρα Τσακίρη, που καλλιεργεί βιολογικά το πορτοκάλι, μας μαθαίνει τη διαδρομή του αγαπημένου φρούτου από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση και η διατροφολόγος-διαιτολόγος Ντορίνα Σιαλβέρα μας ενημερώνει για τις ιδιότητες του πορτοκαλιού και τα θρεπτικά του συστατικά.
Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου - Δημήτρης Αποστολίδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Παρουσίαση: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
|
|