ΔΕΥΤΕΡΑ  21/10/2019
12:35 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
BORDERS   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑERTFLIX
Εβδομαδιαία δημοσιογραφική εκπομπή.Η εκπομπή μας ταξιδεύει κάθε εβδομάδα πέρα από τα σύνορα! Τα σύνορα ως ένα σημείο συνάντησης διαφορετικοτήτων αποτελούν ένα γόνιμο χώρο όπου οι κουλτούρες συνδιαλέγονται για να δημιουργήσουν ένα πολύ πλούσιο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό πλαίσιο. Ένα πλαίσιο όπου διατηρούνται οι προηγούμενες αλλά και αναδύονται νέες πολυπολιτισμικές πρακτικές. Σε αυτό το ταξίδι θα ανακαλύψουμε πολιτισμικές συγγένειες και αντιστοιχίες όπως αυτές εκδηλώνονται σε διάφορα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα, ως ένας τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των λαών. Θα ανταλλάξουμε απόψεις και ιδεολογίες, θα επηρεάσουμε και θα επηρεαστούμε. Κάθε επεισόδιο και ένας διαφορετικός κοινωνικός «διάλογος» για όλα όσα χωρίζουν αλλά και ενώνουν τους λαούς, ιστορικά, πολιτικά, πολιτισμικά!

Δείτε σήμερα: Βενετία… Ενα ταξίδι στο χρόνο, τη λάμψη και τη φαντασία !

Η εκπομπή ταξιδεύει αυτή την εβδομάδα στη μοναδική και ιδιαίτερη Βενετία, την πανέμορφη πόλη του νερού… στην πόλη των Δόγηδων, των παλατιών, της τέχνης…Κάποτε, το κέντρο μιας πανίσχυρης ναυτικής αυτοκρατορίας, σήμερα είναι ίσως η κομψότερη και πιο εξευγενισμένη πόλη στην Ευρώπη, καθώς σχεδόν στο σύνολό της μοιάζει να μην έχει επηρεαστεί από το πέρασμα του χρόνου.
Μέσα από την ιστορία της Ελληνικής κοινότητας κατανοούμε γιατί η πόλη αυτή αποτελεί έναν τόπο άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, μαγευόμαστε από την μοναδική της αρχιτεκτονική, ενώ τα ήρεμα νερά της Γαληνοτάτης ταράζουν τα ρεμπέτικα Ιταλικής κομπανίας !
Κλέβουμε λίγο από την λάμψη των Δόγηδων, δανειζόμαστε το θεατρικό σκηνικό των αμέτρητων palazzi του Canal Grande, και σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε μαζί μας τη Venezia Segrata… τη «μυστική Βενετία» !Διεύθυνση παραγωγής: Αθηνά Βοσινάκη
Διευθυντής φωτογραφίας: Δημήτρης Παλαιολόγος
Κινηματογράφηση: CINEXTREME.TV
Εκτέλεση παραγωγης: VISUAL ARTS TV PRODUCTIONS
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νερούλιας

Παρουσίαση: Αλέξης Αλεξιάδης


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > [K8] ONE WAY TICKET

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά